Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is dit weekend weer een hoop te doen in het Diekhuus. Wij hebben alles even voor u op een rijtje gezet.

Filmhuis
Op donderdag 16 april draait in het Filmhuis Middelharnis de film ‘Mandela – A Long Walk to Freedom’ van regisseur Justin Chadwick. Kaarten kosten € 7,- aan de kassa. Filmhuisleden en CJP betalen € 5,50. Als u van tevoren via de website van het Diekhuus bestelt krijgt u € 0,50 korting.

Nelson ‘Madiba’ Mandela groeit op een klein dorp op het Zuid-Afrikaanse platteland. Als jongeman heeft hij een voorkeur voor boksen, snelle auto’s en mooie vrouwen. Maar hij is tevens een getalenteerd advocaat en ontwikkeld zich als een vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg gaat om zijn politieke boodschap over te brengen. Zijn tegenstanders laten hem opsluiten, maar Mandela blijft zijn politieke idealen verkondigen en laat zich niet uit het veld slaan in zijn strijd tegen apartheid.

Idris Elda, bekend van de misdaadserie ‘Luther’ en zijn vertolking van Stringer Bell in ‘The Wire’, speelt de titelrol in deze biopic. De film is Mandela: Long Walk To Freedom, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Nelson Mandela.

Lees ook: Militaire oefening in Sommelsdijk

Rommelmarkt
Op zaterdag 18 april is er rommelmarkt in het Diekhuus. Zaal 6 staat dan vol met verkooptafels waar van alles te vinden is. Onder meer speelgoed, boeken, kleding en sieraden. De rommelmarkt is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor deze rommelmarkt zijn nog enkele tafels te huur. Bij interesse kunt u contact opnemen met het Diekhuus, tel: 0187-482400 of stuur een e-mail naar [email protected].

Lees ook: Wie is nou toch die nieuwe eigenaar van ’t Hoad?

Muziekcafé
In het muziekcafé kunt u op zondagmiddag 19 april genieten van Afro Cuban Jazz met StarkLinnemann trio en Nils Fisher. Dit begint om 15.00 uur in de Foyer. Kaarten kosten € 9,-.

Zijn groovy en veelzijdige manier van spelen maakt Nils Fischer een van Europa’s top percussionisten, hij werkt internationaal met zijn eigen bands CaboCubaJazz, Timbazo, met Nueva Manteca en vele anderen. In loop van jaren heeft hij met veel Latin – grootheden gespeeld. Zijn debuut album “¡Gracias Joe Cuba!” wordt internationaal al gezien als een moderne klassieker.

Nils Fischer trad op met legendarische musici zoals Giovanni Hidalgo, Pío Leiva , Orestes Vilató, Armando Peraza, Paquito D’ Rivera en Chocolate Armenteros. Nils is op meer dan 60 CD’s te horen. De vroegste jeugdherinneringen van Nils Fischer zijn die van een vader die iedere dag voor een optreden nog even op zijn gitaar zat te studeren. Zelf zat Nils op pianoles, maar toen zijn zus op een dag met een plaat van Paquito D’Rivera thuiskwam veranderde zijn leven voorgoed: hij moest en zou percussionist worden.

De in Bremen geboren Fischer studeerde in 1996 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium, maar lang voor die tijd speelde hij al in gerenommeerde Nederlandse groepen als Nueva Manteca en de Cubop City Bigband.

Op dit moment staat Nils op het punt zijn tweede CD met Timbazo uit te brengen, o.m.v. internationale sterren zoals Lucrecia, Changuito, Alexander Abreu, Shirma Rouse, Carlos del Puerto, Calixto Oviedo, Alain Perez en anderen. Daarnaast is hij ook al aan het werk voor tweede CaboCubaJazz CD. Hij is docent op Codarts [Rotterdams Conservatorium] en aan de  Pentaton Percussion School in Duitsland.In 1995 ontving hij de award voor “outstanding service to Jazz education” in Los Angeles.

Lees ook: Lente kriebels!

Reacties