Samen sterk voor de pleegzorg

Foto: Pixabay; Pexels

Van 31 oktober tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze landelijke actieweek brengen pleegzorgorganisaties, veelal in samenwerking met gemeenten, pleegzorg extra onder de aandacht.

Op Goeree-Overflakkee organiseert Enver verschillende activiteiten rondom pleegzorg. Daarnaast zetten de gemeente Goeree-Overflakkee en Enver pleeggezinnen die op Goeree-Overflakkee wonen, tijdens deze week in het zonnetje.

Enver is een organisatie voor jeugd en opvoedhulp die in de regio pleeggezinnen begeleidt. Op Goeree-Overflakkee hebben alle pleeggezinnen van de gemeente een attentie gekregen. Enver bedankt haar pleegouders door een Omdenkshow aan te bieden. De pleegzorgbegeleiders die werkzaam zijn op Goeree-Overflakkee bedanken hun pleeggezinnen met een persoonlijk kaartje en door te koken bij een aantal pleeggezinnen thuis.

Sportieve insteek
Dit jaar heeft de Week van de Pleegzorg een sportieve insteek om nieuwe pleeggezinnen te werven. Op Goeree-Overflakkee hangen er een aantal pleegzorg spandoeken bij sportverenigingen om mensen aan te moedigen tot het pleegouderschap.

Pleegouders tekort
Op dit moment zijn er op Goeree-Overflakkee 56 pleeggezinnen die zich dag en nacht inzetten voor pleegkinderen. Dat lijkt misschien veel maar is niet genoeg om alle kinderen die dat nodig hebben een veilig en warm thuis te bieden. Kinderen en jongeren groeien het liefst op bij de eigen ouders. Soms doen er zich situaties voor waarbij dit voor korte of langere tijd niet mogelijk is. Dan biedt een veilige plek binnen een pleeggezin uitkomst. Bij voorkeur zijn dat mensen uit hun directe omgeving, zoals familie of vrienden. Pas als dat niet kan, wordt er gezocht naar een plekje in een ‘onbekend’ pleeggezin.

Yvonne van Adrichem, programmamanager pleegzorg bij Enver: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen omdat we kinderen graag een pleeggezin in de eigen gemeente gunnen, ook op Goeree-Overflakkee.”

Enver is één van de vier pleegzorgorganisaties op Goeree-Overflakkee. Ga voor meer informatie over pleegouder worden naar de website van de organisatie, vraag een informatiepakket aan en/of bezoek vrijblijvend een voorlichtingsbijeenkomst.

Reacties