DBGC blameert met gelijkspel tegen degradant Smerdiek

Foto: DBGC

DBGC heeft zichzelf afgelopen zaterdag een zeer slechte dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Richard Elzinga speelde met 1-1 gelijk bij het al gedegradeerde Smerdiek, dat pas twee punten had verzameld.

Onderschatting was zeker niet de hoofdoorzaak van de slechte prestatie. Er was vooral sprake van een collectieve off-day bij de blauw-witten, die moesten aantreden zonder Mike Jacobs, Micha Moerenhout en Bas Abresch, terwijl Tim Mackloet niet fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen. Ondanks die off-day kwam DBGC snel op voorsprong via Thijs Tromp, die doel trof na een goede combinatie met Wilko Pulleman. Nog voor de rust leken de Oude-Tongenaren de score te verdubbelen, maar de goal van Bas Mackloet werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Lees ook: Wie is nou toch die nieuwe eigenaar van ’t Hoad?

In de rust besloot trainer Elzinga twee keer te wisselen: Joey Jacobs en Bas Mackloet werden vervangen door de A-junioren Joris de Vogel en Lars van Es. Laatstgenoemde kreeg al snel een goede kans om te scoren, maar vond helaas de keeper op zijn weg. Thijs Tromp passeerde – opnieuw na een combinatie met Wilko Pulleman – de doelman wél, maar had de pech dat zijn poging tegen de verkeerde kant van de paal belandde. Omdat DBGC weigerde de score uit te breiden, mocht Smerdiek blijven hopen op een stunt. Zes minuten voor tijd was het zo ver; uit een ingestudeerde vrije trap wist de degradant gelijk te maken… Tot afgrijzen van iedereen met een blauw-wit hart was de resterende tijd te kort voor DBGC om alsnog de overwinning binnen te halen.

Door het dure puntenverlies kan DBGC voorlopig niet boven Hellevoetsluis komen. Wel kan de ploeg in puntenaantal gelijk komen met de huidige koploper, maar dan zal er dinsdagavond (aanvang 20.0o uur) wel gewonnen moeten worden van Duiveland. Een mooie gelegenheid voor DBGC om zich te revancheren voor de blamage tegen Smerdiek!

Lees ook: Lente kriebels!

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Joran Maliepaard, Jordy Buijs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Mitchell Tdlohreg, Bas Mackloet (46. Lars van Es), Joey Jacobs (46. Joris de Vogel), Thijs Tromp, Wilko Pulleman, Jeroen Sep (70. Tim Mackloet).

Reacties

Cookieinstellingen