Joep Luijckx: Ik ben trots op al mijn werk

Joep Luijckx met zijn werk
Foto: Sam Fish

Van zaterdag 11 april tot en met zaterdag 2 mei is in atelier Havenhoofd 1, beneden bij het fietsbruggetje, de expositie van Joep Luijckx te zien. Vrijdagavond 10 april was de officiële opening hiervan.

Luijckx exposeert heel oud, maar ook nieuw werk. Waaronder ook zijn nieuwste werk uit IJsland. Tijdens zijn openingswoord haalt hij ook allemaal herinneringen op over de weg die hij heeft afgelegd om te komen waar hij nu is en verhalen aan de academie waar hij begonnen is. “Als ik vanavond alles verkoop, schilder ik nooit meer wat”, grapt hij. “Je komt hier van alles tegen, er is voor iedereen wel wat. Schilderijtje, foto’s, aquarelletjes, zoutjes. Maar die laatste moet je opeten”.

Lees ook:  Het lijkt wel carnaval! – Examenstunt op de RGO

Als iemand hem vraagt naar de naam van een schilderij zegt hij dat hij zijn werk geen namen geeft. “Dat werkt voor mij niet. Maar dit werk gaat over een meisje in de puberteit, de pop staat voor haar kindertijd. Ze heeft de pop onthoofd, maar ze kan hem nog niet helemaal loslaten”, vertelt hij. “Ik ben trots op dit werk, maar ik ben tegelijkertijd ook trots op al het andere dat ik heb gedaan. Ik heb geen favoriet werk”.

De galerij is  op woensdag en donderdag open van 12.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag kunt u terecht van 9.30 tot 12.30 uur en op zaterdag nog een half uur langer tot 13.00 uur. Zaterdag 18 en 25 april en 2 mei is de expositie te bezoeken van 9.30 tot 15.00 uur. Joep Luijckx zal dan zelf ook aanwezig zijn.

Lees ook: Ravage bij failliete Schoenenreus

Reacties