Eerste videoclip voor The General Public

Frank, Erik, Gerben en Merlijn
Foto: Sebastiaan Penninga

Er was wat verwarring ontstaan in de band over wanneer de videoclip precies gelanceerd zou worden, maar maandagmiddag 6 april was het dan toch echt zo ver. De band heeft hun allereerste videoclip gedeeld met de wereld.

“We schreven het nummer ongeveer een jaar geleden”, vertelt bassist Frank Mastenbroek. “We waren een beetje aan het jammen in de oefenruimte en er ontstonden al snel vaste lijnen voor een nieuw nummer. Er waren al wat plannen om onze nieuwe muziek wat ruiger te maken en daar is dit nummer het eerste resultaat van”.

“We waren zo blij met dit nummer dat we besloten er een videoclip bij te maken en toen kwam het idee om Thijs Kern te benaderen om de clip te filmen”, zegt Frank. In de video zijn de bandleden spelend te zien op een donkere en stoffige zolder. “De clip is opgenomen op de zolder van het JAC”, vertelt Frank. “Het is een vervallen betonnen ruimte en we wilden de clip er vrij kil uit laten zien”. Het kille uiterlijk hebben de muzikanten daarna nog even extra versterkt door ’s avonds te filmen en door bouwlampen te gebruiken.

Lees ook: The General Public: Covers zijn niet ons ding

Thijs Kern
Thijs Kern is een vriend van gitarist Gerben Kieviet. Hij studeert aan de fotovakschool, maakte vlogs (videoblogs) en shortfilms. “Zijn shortfilms zijn altijd erg ‘filmisch’ zonder overdreven te zijn en dat sprak ons heel erg aan”, aldus Frank. “Binnenkort brengt hij weer een nieuwe shortfilm uit genaamd ‘Ultraviolence’. Daar speelt Gerben in mee”.

The General Public is een vierkoppige rockband die alleen eigen muziek speelt. De band speelt op vrijdag 17 april op de Flakkeese Dagen van 21.00 tot 21.40 uur in tent 2.

Reacties

Cookieinstellingen