Zeehondjes doen het goed

Foto: Sam Fish

Sinds jaren zorgt zeehondenopvang Stichting A Seal in Stellendam ervoor dat gewonde zeehondjes worden opgelapt en terug mogen het water in.

Eén van die zeehonden is Barbara. Zij werd in januari van dit jaar terug vrijgelaten. Inmiddels gaat het goed met haar. De opvang kreeg namelijk een berichtje van een vakantieganger die haar had zien zwemmen bij de Kanaaleilanden. Dat zijn eilanden vlak voor de Franse kust. De vakantieganger kon aan haar gele tag zien dat ze was behandeld in het centrum in Stellendam.

Operatie
Ook een andere zeehond maakt het inmiddels weer goed. Dit kleine beestje heeft nog geen naam, maar werd binnen gebracht met een gebroken kaak. “De zeehond had een symphysis breuk, dat wil zeggen dat er een breuk is van het bot helemaal vooraan in de onderkaak,” legt dierenarts Machteld uit. “De operatie was nodig om het bot weer mooi aan elkaar te laten groeien.”

Op de onderstaande röntgenfoto is te zien hoe de kaak aan elkaar is gezet met een soort beugeltje. Het jonge zeehondje kan alweer zelf eten en het gaat hartstikke goed met hem.

LEES OOK: Geef Boy een visje en maak kans op zijn vrijlating

Stichting A Seal
Bij zeehondenopvang Stichting A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Het gaat voornamelijk om jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de beestjes weer gezond en sterk genoeg zijn om in het wild te overleven worden ze weer vrijgelaten.

Wil je eens kijken bij het opvangcentrum en de inwonende zeehondjes? Kijk dan even op de website voor de openingstijden.

Reacties