“Een wat u maar wilt”-concert bij KunstPlus

Foto: Werner Werner

Jawel hoor. KunstPlus organiseert op 12 juni aanstaande een concert. Volgend op eerdere concerten van onder anderen Jos van Oost en het blazersensemble Tot Nut en Genoegen, maakt ditmaal het Trio Quodlibet haar opwachting.

Het Trio Quodlibet bestaat uit Nelleke Tegelaar en Hans van der Wulp, viool, en Jet Cornelis, fagot. Een merkwaardige combinatie van instrumenten, maar de klank van de fagot vult de strijkers uitstekend aan. Die wat vreemde combinatie sluit goed aan bij de naam van dit Trio. Immers een Quodlibet is een stuk dat uit diverse geledingen is samengesteld, letterlijk betekent het: “wat u maar wilt”. Bijvoorbeeld Bach heeft diverse Quodlibets gecomponeerd.

Lees ook:  Havendag Middelharnis wordt een groot feest

De leden van het Trio zijn actieve muziekbeoefenaars. Zij kennen elkaar al geruime tijd van diverse orkesten en hebben al vele malen met elkaar in verschillende verbanden gemusiceerd. Als Trio spelen zij nu drie jaar samen. Het repertoire bestaat uit klassieke stukken, maar vooral ook uit werk dat geïnspireerd is op muziek van verschillende genres, zoals jazz, pop, volksmuziek en klassiek. Door het Trio wordt onder anderen een mooie en originele bewerking uitgevoerd van het dubbelvioolconcert van Bach, met daarin citaten van bekende jazzstukken. In andere stukken spelen ook onder meer Handel, Haydn en Anna een rol.

De te spelen stukken zullen uitvoerig worden toegelicht, waarbij ingegaan wordt op de verbanden met de originele werken. Een leuk, origineel en afwisselend programma.

Het concert start om 20.00 in de Galerie van KunstPlus aan het Dabbehof 40 in Oude-Tonge. In de Galerie is het werk te bezichtigen van de leden van KunstPlus. De toegang in gratis en KunstPlus zorgt voor een hapje en een drankje.

Lees ook: Fotowedstrijd – Wordt jouw foto de nieuwe omslagfoto op onze Social Media?

Trio-Qoudlibet

Reacties