Ga ook eens recreatief vissen voor de wetenschap

Foto: Image by Silviu Costin Iancu from Pixabay

Van maart 2020 tot en met februari 2021 voert Wageningen Marine Research voor de zesde keer een grootschalig onderzoek uit naar recreatieve visserij in Nederland. Ben jij een zee- of zoetwatersportvisser?

Als je je geroepen voelt, dan komt dat goed uit. Ze zijn namelijk op zoek naar vrijwilligers die mee willen vissen. Lijkt het je wat? Meld je dan uiterlijk 14 februari aan. De onderzoekers kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Het is de bedoeling dat de vissers 12 maanden nauwkeurig bijhouden hoe veel vis ze vangen. Het gaat daarbij om het aantal per vis soort en per vistrip. Onderzoeksbureau Kantar benadert de deelnemers elke maand. Ze krijgen dan een link om online alle vangstgegevens door te geven.

Doel

Het onderzoeksproject heeft drie doelen:

  • vaststellen hoeveel sportvissers Nederland telt en wat hun profiel is (man, vrouw, leeftijd etc.)
  • een goed overzicht krijgen van de aantallen gevangen en meegenomen vis door sportvissers
  • informatie verzamelen over veranderingen in de visstand in Nederland

Meedoen

Lijkt het je leuk om mee te doen aan het project? Meld je dan aan voor 14 februari via deze link. Je moet dan een visprofiel aanmaken waarbij een aantal gegevens nodig zijn. Zo willen ze je leeftijd, geslacht en aantal vistrips in 2019 weten. Met dat profiel kan de organisatie de juiste mix aan kandidaten selecteren. Op die manier kan het onderzoek representatief uitgevoerd worden.

Niet iedereen zal uiteindelijk geselecteerd worden om mee te doen. De deelnemers die 12 maanden hebben meegewerkt krijgen na afloop een cadeaubon van € 8,-. Je gaat er dus niet rijk van worden, maar het gaat om het gebaar.

Meer informatie

Ben je er nog niet helemaal over uit? Of wil je gewoon wat meer informatie over het hele gebeuren? Geen probleem. Neem dan contact op met Tessa van der Hammen. Zij is van Wageningen Marine Research. Je kunt haar mailen via [email protected] of bellen via 0317-48 71 80. Je kunt ook contact opnemen met Marsha Hilhorst, werkzaam bij Kantar. Haar e-mailadres is [email protected] Bellen kan naar 020-522 55 75.

 

Bron: Sportvisserij Nederland

Reacties