Familie Buurveld 60 jaar lief en leed

Foto: Sam Fish

Hannie (87) en Leen (84) hebben samen al heel wat vervelende dingen mee moeten maken in hun tijd samen, maar wat er ook gebeurt, ze hebben altijd elkaar nog om op terug te vallen. Het stel vierde op woensdag 23 mei hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Door Sam Fish

Leen en Hannie leerden elkaar kennen op de dansvloer van Café De Kok in Sommelsdijk. “Ik deed altijd verschrikkelijk graag dansen en dus ging ik elke week naar De Kok,” vertelt Hannie. “Op een avond zag ik daar Leen en hij probeerde ook te dansen, maar dat kon hij niet echt. De keren dat hij op mijn tenen heeft gestaan kan ik niet op mijn vingers tellen. Maar hij maakte een hoop goed met hoe hij eruit zag. Hij had altijd kleding aan die eigenlijk helemaal niet bij die tijd pasten. Dat maakte hem zo leuk.” Toch heeft het even geduurd voordat de twee echt een stel werden. “Ik was helemaal niet van plan om verkering te nemen en ik zag de ervaringen van mijn zussen, ik vond het wel prima om alleen te zijn,” zegt Hannie. “Het begon ook alleen maar als vriendschap, maar uiteindelijk bloeide er toch iets.”

Het hielp natuurlijk ook niet echt dat Leen niet altijd in de buurt was. “Ik heb jaren lang op zee gewerkt, maar toen Hannie zwanger was van ons eerste kind ben ik daarmee gestopt,” vertelt Leen. “Ik wilde graag wat vaker thuis zijn om bij mijn vrouw te zijn, maar ook om de kinderen te zien opgroeien. Ik ben de constructie ingegaan en heb een tijdje op het terrein gewerkt waar nu de HEMA is in Middelharnis. Daarna heb ik in heel Nederland op hoogspanningsmasten gewerkt en ik heb geholpen bij het bouwen van de Van Brienenoordbrug.”

LEES OOK: VIDEO – Waterval aan kroonkurken voor Kika

Het diamanten echtpaar heeft samen vijf kinderen. “Onze dochter is een tijdje terug helaas overleden, we hebben nu nog maar vier kinderen over,” zegt Hannie. “Ze was pas 57.” Verder hebben ze zeven kleinkinderen en zelfs al zeven achterkleinkinderen.

Gemeentelijk bezoek
Wethouder Gerrit de Jong was namens de gemeente Goeree-Overflakkee op visite bij het jubilerende stel; “Ik wil u namens de gemeente van harte feliciteren met uw diamanten huwelijk.” Het bezoek aan het Hannie en Leen was tevens zijn laatste taak als wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee. Op donderdag 31 mei neemt De Jong samen met wethouder Frans Tollenaar afscheid van zijn werkzaamheden als wethouder.

Reacties