Echtpaar De Vos 60 jaar getrouwd

Foto: Sam Fish

Piet (90) en Johanna (82) de Vos stapten zestig jaar geleden in het huwelijksbootje. Samen hebben ze twee dochters, vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Het stel is afgelopen zaterdag met de hele familie, in totaal 37 mensen, lekker uit eten geweest om de heugelijke dag te vieren.

Door Sam Fish

Piet begon in 1943 als Timmerman bij Dorsman in Ooltgensplaat, waar hij vandaan komt. “Toen ik 2,5 jaar in Indonesië zat hoorde ik op het postkantoor iemand plat Goerees praten,” vertelt hij. “Ik sprak hem aan en via via heb ik Johanna leren kennen.”

Johanna komt uit Ouddorp en moest toch wel even wennen aan Oude-Tonge. “Inmiddels zit ik hier goed, ik zou het liefst hier blijven wonen,” zegt ze, en dan bedoelt ze vooral het huis waar ze al 56 jaar samen wonen. “Er komen hier elke dag heel veel mensen voorbij, schoolkinderen en volwassenen en iedereen zwaait even naar binnen.” Daar komt bij dat ze ook hele aardige buren hebben. “De buurman aan de rechterkant houdt onze voortuin bij, dat waarderen we heel erg,” laat Johanna weten. “De andere buurman, de oude melkboer, die neemt Piet elke donderdag mee naar Herkingen.”

Bezig
Werken doet het stel niet meer, maar ze zitten echt niet achter de geraniums. “Ik ga elke dag boodschappen doen, of we iets nodig hebben of niet,” zegt Piet, zijn vrouw vult aan; “Laatst ging hij om een pak toiletpapier, kwam hij thuis met 19 pakken! Gelukkig gaan die dingen niet over datum.”

LEES OOK: Jubileum voor Bas en Adrie Slooten

Johanna heeft aardig wat operaties achter de rug, maar laat zich zeker niet uit het veld slaan. Het liefst loopt ze de hele dag met een stofdoek in haar handen door het huis. “Ik houd van een schoon en opgeruimd huis, maar ik hoef het niet alleen te doen. We krijgen hulp van een kennisje,” vertelt ze. “Ik heb altijd schoongemaakt. Ik was de oudste van elf kinderen vroeger en dus hielp ik als kind al in het huishouden.”

Reacties