“Het was meteen vuurwerk”

Foto: Sam Fish

Groot feest voor de familie Van der Groef uit Dirksland, Kees (80) en Leni (77) zijn namelijk alweer 60 jaar getrouwd. Een feest dat het stel niet zomaar aan zich voorbij laat gaan.

“Het is nu al lekker druk hier in huis met een deel van de familie op bezoek, maar we gaan het nog groots vieren met alle familieleden bij elkaar,” vertelt Leni. “We gaan lekker uit eten. We weten nog niet waar of wanneer, maar we gaan sowieso.” “We gaan dan eten met zo’n 24 man,” vult Kees haar aan. “Gezellig met de hele bubs op stap.”

Het stel ontmoette elkaar in Dirksland waar Kees woonde. “Het was 1955 en in de Spuikolk was een fancyfair bezig,” vertelt Leni, ze weet het nog goed. “We kwamen elkaar tegen en het was meteen vuurwerk. Hij heeft me zelfs op de fiets nog naar Melissant gebracht, want daar woonde ik toen nog.” Twee jaar later stapten de twee in het huwelijksbootje met de eerste dochter al op komst. Inmiddels hebben Kees en Leni drie kinderen, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “Het is een mooie club,” zegt Kees.

LEES OOK: Burgemeester wenst iedereen een veilig, liefdevol en gezond 2018

Werk
Stil zitten kunnen Leni en Kees niet. “Ik ging vroeger wel eens mee naar het land,” zegt Leni. “Daarna zat ik in de gezinsverzorging en ging ik wel eens ergens poetsen. Voor het huwelijk stond ik in de winkel bij Vis-Van Heemst manufacturen.”

“Voor het huwelijk werkte ik in de landbouw, dat ben ik meteen vanuit school op mijn vijftiende gaan doen en daar ben ik na het huwelijk nog een paar jaar mee doorgegaan,” vertelt Kees. “Daarna ben ik aan het werk gegaan in de Rotterdamse Haven totdat ik door een ongeluk werd afgekeurd.”

Bezoek
Voor het 60-jarig jubileum is ook de burgemeester op bezoek geweest in Dirksland. “Dat is wel spannend hoor. Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar ik hoor dat ze heel leuk is,” aldus Leni.

Reacties

Cookieinstellingen