Ies en Corrie kunnen alles aan

Foto: Sam Fish

Er zijn verschillende plekken of situaties waar mensen zich realiseren dat ze voor hun ware liefde staan. Voor Izaâk, beter bekend als Ies (82), uit Stellendam was dat op een bazaar.

“Ik kwam haar tegen op een bazaar in Melissant, waar Corrie (78) ook vandaan komt, en we raakten aan de praat,” vertelt Ies. “Ik ben later op de fiets terug gegaan naar Melissant en heb ik aan haar ouders gevraagd of ze met mij mee mocht naar de bruiloft van mijn broer. En dat mocht. Twee jaar later was het tijd voor hun eigen bruiloft en mochten Ies en een zwangere Corrie elkaar het ja-woord geven. Die baby was hun dochter en later kregen ze nog drie zoons. “Inmiddels hebben we ook 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen,” vertelt Corrie trots. Met de hele familie wordt er op de grote dag, woensdag 20 december, gegeten bij Restaurant de Zeemeeuw in Stellendam.

Werk
Corrie werkte voor haar huwelijk als garnalenpelster en toen de jongste 8 jaar was is ze als huishoudster gaan werken voor de huisarts, zowel thuis als in de praktijk.

LEES OOK: Familie Tanis hebben een liefde voor alle seizoenen

Ies werkte altijd in de steigerbouw. “We hebben 4 kinderen, dus we moesten zoveel mogelijk geld verdienen, daarom nam ik ook nog andere klusjes aan,” legt Ies uit. Hij heeft de laatste 10 jaar voor zijn pensioen op de pomp gestaan, nadat hij te lang doorwerkte met een scheur in zijn ruggenwervel. “Ik was van 10 meter hoogte gevallen terwijl ik een zak kolen vast had. Toen ik niks meer kon door de pijn ben ik geopereerd, heb ik een half jaar thuis gezeten en ben ik uiteindelijk afgekeurd.”

Gezondheid
Het gezin heeft door de jaren heen met veel tegenslagen gekampt, maar nu gaat het goed. “Op het moment gaat het gelukkig goed en mogen we niet klagen,” zegt Corrie. “Samen redden we het wel.”

Reacties

Cookieinstellingen