60 jaar later nog steeds getrouwd

Foto: Sam Fish

Piet (83) en Ida (78) Knöps zijn allebei geboren in Langstraat, zaten bij elkaar op school en woonden ongeveer tweehonderd meter bij elkaar vandaan. “Onze liefde is langzaam ontstaan,” vertelt Piet. Tegenwoordig woont het stel in Stad aan ’t Haringvliet.

Door het leeftijdsverschil was het begin voor de twee niet makkelijk. “We leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen doordat we zo dicht bij elkaar woonden, maar toen ik tien was, was zij pas vijf. Voor kinderen is zo’n leeftijdsverschil heel groot. Maar toen we ouder werden, leek ons leeftijdsverschil steeds kleiner te worden,” legt Piet uit.

“Toen ik 17 was verhuisden we naar Hellevoetsluis. Ik vond het daar echt verschrikkelijk. Ik miste het eiland, ik miste Piet. Ik zag hem wel, maar niet zo vaak als ik zou willen. Uiteindelijk heeft hij mij terug naar het eiland gehaald, hij had een huisje voor ons samen gevonden,” vertelt Ida.

Familie
Het stel heeft samen drie kinderen groot gebracht. “Tien jaar geleden is onze dochter overleden aan kanker,” vertelt Ida. “Het was echt een prachtige vrouw, altijd vrolijk, lief voor iedereen.”
De twee hebben ook nog zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Een van hun dochters woont ook in Stad aan ’t Haringvliet en helpt Piet en Ida nog met dagelijkse klusjes. “Ze brengt ook elke ochtend de krant,” laat Piet weten. “Die ballonnen hier op het raam heeft zij ook gedaan.”

LEES OOK: 8 maart is het internationale vrouwendag. Ook op Flakkee!

Werk
“Ik ben altijd vrachtwagenchauffeur geweest,” vertelt Piet. “Ik werkte eerst bij Rumptstad, we waren toen met zo’n honderd man. Tegenwoordig zijn dat er veel minder en de naam is veranderd. Ik ben daar meteen vanuit school aan de slag gegaan en volgens mij was ik 32 toen ik er weg ging. Vanuit daar ben ik naar Van Rumpt Transport gegaan en daar ben ik tot aan mijn pensioen blijven werken. Ik was daar vooral chauffeur voor het buitenland, dat vond ik erg leuk om te doen! Ik heb echt er echt naar mijn zin gehad.”

Ook Ida heeft aardig wat baantjes gehad in haar leven. “Ik heb thuis gewerkt in het huishouden en later bij een boer in de huishouding. Ik heb in Ooltgensplaat op het land gewerkt en toen ik in Hellevoetsluis woonde met mijn ouders heb ik in de handschoenenfabriek gewerkt maar dat vond ik echt verschrikkelijk. Mijn andere baantjes vond ik wel erg leuk, vooral op het land heb ik mij erg vermaakt,” zegt Ida.

Als het diamanten echtpaar wordt gevraagd naar een speciale herinnering aan het huwelijk kijken ze even bedenkelijk. “Ik heb geen speciale herinnering, ons hele huwelijk was prachtig en de tijd erna ook,” antwoordt Piet uiteindelijk.

Reacties

Cookieinstellingen