Viering Internationale Vrouwendag op GO

Foto: Margreet Zuidwijk

Samen met Bibliotheek Zuid Hollandse Delta heeft het 8Maartteam GO de organisatie van de Vrouwendag op het eiland weer ter hand genomen.

Op 8 maart is er in de bibliotheek Kerkepad 11, een netwerkontbijt voor genodigden, zijn er ’s middags workshops voor moeders met kind(eren) en ’s avonds is er een internationaal buffet, lezing, workshop en een optreden van Balletstudio Dirksland.

Internationale Vrouwendag
Wereldwijd wordt op 8 maart de internationale Vrouwendag gevierd. Het is een dag om de strijdbaarheid van vrouwen te vieren en solidair te zijn met elkaar. In Rusland geven de mannen hun vrouw deze dag bloemen of nemen haar mee uit eten. In sommige landen en steden is het gewoon een uiting van appreciatie en respect voor vrouwen. Anderen associëren 8 maart nog met de originele politieke betekenis van de strijd om gelijke rechten voor de vrouw. In Nederland wordt in de meeste grote steden een viering gehouden. Ook op Goeree-Overflakkee worden in de Bibliotheek van Middelharnis meerdere activiteiten rond dit thema georganiseerd.

LEES OOK: Mis het afscheidsconcert van Buckle Up niet! 

“Samen eten, praten, zingen en dansen brengt mensen van verschillende culturele achtergrond wat dichter bij elkaar,” stelt de organisatie. “Wij zijn erg blij met de samenwerking met de samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Het stelt ons in staat om veel vrouwen te bereiken. Er is in het 8Maartteam een goede samenwerking met meerdere partijen, waaronder ook Vluchtelingenwerk.”

Meer informatie over het middagprogramma en aanmelden voor het avondprogramma kan via de website www.leerenbeleef.nl of via de Facebookpagina van de organisatie.

Reacties