Familie Kagchelland 70 jaar getrouwd

Foto: Sam FIsh

Dinsdag 3 januari was het precies zeventig jaar geleden dat Anne en Piet meneer en mevrouw Kagchelland werden.

“We trouwden in Warffum in Groningen en het was heel erg koud. Mijn vrouw gleed uit voor het stadhuis,” vertelt Piet Kagchelland. Mevrouw Kagchelland, die op woensdag 4 januari haar negentigste verjaardag mocht vieren in het bijzijn van burgemeester Ada Grootenboer, is geboren en getogen in het Groningse dorpje.

“We moesten weg uit Ooltgensplaat vanwege de oorlog, dus we zijn op de trein gestapt naar Groningen. De jeugd kwam daar op het station bij elkaar en daar hebben we elkaar ontmoet. Voor de dames waren wij nieuwe import, dus we waren interessant,” vertelt meneer Kagchelland.

Na een jaar in het Groningse dorpje gewoond te hebben stappen de twee in het huwelijksbootje en kwamen ze niet lang daarna terug naar Goeree-Overflakkee. “Ik heb nooit geen heimwee gehad naar Warffum, want ik had hier mijn grote liefde,” zegt ze terwijl ze haar man liefkozend op zijn knie klopt.

LEES OOK: Familie Droger is 60 jaar later nog steeds gelukkig

Druk bestaan
Het echtpaar heeft het altijd maar druk gehad. “Ik was voorzitter van de woningbouw en de voetbalvereniging op het dorp, ik zat in het bestuur van de Rabobank en was daar ook nog ongeveer 17 jaar lang secretaris in de Raad van Bestuur,” vertelt Piet Kagchelland. “Daarnaast heb ik ook tot mijn 62-ste in het witlofbedrijf gewerkt dat mijn vader had opgericht samen met mij en mijn broers. Annie heeft daar ook nog een tijdje geholpen.”

Toen Piet en Annie elkaar leerden kennen was zij dienstmeisje bij een rijke familie in Warffum. Het huishoudelijke werk heeft ze doorgezet toen de twee verhuisden naar Ooltgensplaat. “Het was een druk leven, maar ik heb er nooit last van gehad. Ik vond het leuk om te doen, maar toen ik 62 was ben ik met alles gestopt. Sinds die dag heb ik niks meer gedaan.”

Feest
Een dag als een negentigste verjaardag en een zeventigste huwelijksdag mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het huwelijk vierde de familie op dinsdag 3 januari, de verjaardag een dag later met de burgemeester. Daarnaast komt er ook nog een feest voor vrienden en familie en nog een aparte viering voor alle mensen uit de buurt.

Reacties