Diamanten huwelijk voor familie De Jong

Foto: Sam Fish

Zestig maal hoera voor Joost (89) en Riet (83) de Jong uit Herkingen. De twee waren op 22 november 60 jaar getrouwd.

Door Sam Fish

Het begon allemaal tijdens het stapavondje. Zij was 15 en hij was 22, maar de vonk sloeg over zodra ze elkaar zagen. “Mijn ouders waren er niet heel blij mee, kan ik je vertellen,” laat Riet weten. “Hij was te oud, vonden ze. Maar toen ik 18 was hebben Joost en ik elkaar weer opgezocht en vijf jaar later zijn we getrouwd.”

De twee kregen samen één zoon. Hij zorgde op zijn beurt voor vier kleinkinderen en er is inmiddels ook één achterkleinkind. En met die hele bups hebben ze hun diamanten huwelijk gevierd. “Dat begon ’s ochtends met een ontbijtje,” vertelt Joost. “Ze stonden aan de deur met allemaal lekker eten. Daarna zijn we de auto in gestapt naar Bergen op Zoom en daar hebben we heerlijk geluncht. Vervolgens zijn we naar het chocolademuseum in Antwerpen geweest. En daarna gingen we op de terugweg langs Sint Anneland om de allerjongste thuis te brengen. Het was een lange dag, maar echt geweldig leuk. Ik denk dat we pas rond 11 uur ’s avonds weer terug waren.”

En bij aankomst lag de hal van de woning vol met kaarten. “We zijn werkelijk bedolven onder de kaarten. Ik denk dat we er een stuk of veertig hebben ontvangen voor onze trouwdag. En dat is niet het enige wat ze hebben gekregen. “Bij thuiskomst kreeg ik nog een prachtig cadeau,” vertelt Riet. “Een prachtig nieuw koffiezetapparaat. Ik ben er echt heel blij mee, ik moet alleen nog even uitvogelen hoe alles werk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen