Oud-ijzerbak voor Kika bij Houthandel Flakkee

Foto: Sam Fish

Alle kleine beetjes helpen als het gaat om het steunen van een goed doel. Kika kun je nu steunen door je oud ijzer in te leveren bij Houthandel Flakkee.

Door Sam Fish

Henk Netten Oud IJzer & Metaalhandel in Stellendam heeft een bak beschikbaar gesteld voor de inzameling. Deze staat nu bij Houthandel Flakkee in Stad aan ’t Haringvliet. “We halen zelf al oud ijzer op bij mensen, maar we kregen regelmatig de vraag of er niet een inleverpunt was. Dat zette ons toch wel aan het denken,” vertelt Kika-ambassadeur William de Leeuw. “Ik ken Henk al een tijdje en die wilde helpen. Mels de Jonge van Houthandel Flakkee ken ik ook al een aantal jaar en ik vroeg hem of we de bak bij hem konden neerzetten.”

“Ja, iedereen zou dat toch meteen doen? Het is een kleine manier om een bijdrage te leveren aan het goede doel,” vindt ook Mels de Jonge. “Ik doe het met veel plezier. Iedereen mag oud ijzer in komen leveren, de bak staat achter onze loods.”

Meer bakken

“Ik zou graag op meer plekken een bak voor het oud ijzer neer willen zetten,” geeft William aan. “Wat Mels ook zegt, het is een kleine manier om een bijdrage te leveren. Je moet van je oud ijzer af? Maak er een donatie van voor het goede doel. Zo wint iedereen. Dus ik ga nog op zoek naar meer bedrijven die misschien een plekje over hebben voor een bak.”

Alles wat met ijzer te maken heeft mag in de bak. “Bij Henk Netten wordt het uitgezocht, dus dat scheelt voor ons veel werk en maakt het makkelijk om te doneren. Alleen koelkasten mogen niet in de bak worden achtergelaten. Dat heeft met de vloeistoffen te maken. Verder is al het oud ijzer meer dan welkom.”

Druk

Kika is sinds de overname hard aan de weg aan het timmeren. Zaterdag 8 december staan ze op de Winterfair in Dirksland en op 1 januari is er natuurlijk de traditionele Nieuwsjaarsduik bij het havenhoofd in Middelharnis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen