Jopie en Huub vieren diamanten huwelijk

Foto: Sam Fish

Het begon voor Jopie (80) en Huub (83) van der Valk in het portiek van juwelier Keuvelaar op D’n Diek in Middelharnis.

Door Sam Fish

“Het was een zondagmiddag, dat weet ik nog goed,” vertelt Jopie. “Ik wist al snel dat ik oud wilde worden met deze man. We kwamen elkaar daarna nog een aantal keer tegen en gingen uiteindelijk samen met vrienden op dansles in Ouddorp.” Op 9 augustus 1963 stapten de twee in het huwelijksbootje.

Samen kregen ze twee kinderen, maar één van hen is helaas overleden. Ook hebben ze vier kleinkinderen. “We gaan het binnenkort nog vieren. Drie van de vier kleinkinderen is op dit moment op vakantie, dus nu wordt het niks. Wel gaan we vanavond lekker uit eten met de mensen die er wel zijn. We hebben gereserveerd bij Zoet of Zout in Stellendam. En dan als de kleinkinderen terug zijn dan gaan we wat leuks plannen voor met de hele familie,” laat Jopie weten. “Heb je deze bos trouwens al gezien? Die kreeg ik vanmorgen van mijn dochter. Het is mijn trouwboeket nagemaakt, mooi he?!”

Werk

De twee hebben jaren lang hard gewerkt. Jopie had een winkeltje en Huub had een eigen bedrijf als boekhouder. Toen het bedrijf van Huub groeide is Jopie hem komen helpen, het winkeltje werd verkocht. Huub maakte daarnaast ook 60 jaar lang muziek bij verschillende verenigingen op het eiland.

Tegenwoordig hebben ze lekker tijd voor zichzelf. Huub luistert nog graag naar muziek en deed tot vorig jaar nog particuliere aangiftes voor de belasting. Jopie belt graag en gaat regelmatig koffiedrinken in Ons Dorpshuis en ze tuiniert. “Ik kom werkelijk waar tijd te kort af en toe,” zegt ze lachend.

Cookieinstellingen