Diamanten huwelijk voor familie Straver

Foto: Sam Fish

Ze staan niet graag in de belangstelling, maar voor hun 60-jarig huwelijk maken Arie (82) en Nel (81) Straver een uitzondering.

Door Sam Fish

Het huis is niet versierd. Dat is aan de ene kant omdat ze dan geen aandacht trekken in de straat. Aan de andere kant heeft het er ook mee te maken dat de twee nog een huisje in Oostvoorne hebben. “We zijn speciaal even terug naar huis gekomen hiervoor,” vertelt Arie. Hun vaste woning staat in Ooltgensplaat, maar dat is niet waar de twee vandaan komen.

Arie is en rasechte Rotterdammer en Nel komt van Aruba. De twee leerden elkaar kennen via haar broer. Die zat namelijk in dienst met Arie. Tijdens een verjaardag werden ze aan elkaar voorgesteld. “Ik was meteen verkocht,” laat Arie weten. De twee besloten vaker af te spreken en de rest is geschiedenis.

Familie

Het stel kreeg samen drie kinderen. Die zorgden op hun beurt voor zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. “En nummer vijf is onderweg,” laat Nel trots weten. “Als alles goed gaat komt die in oktober, dus daar kijken we enorm naar uit.”

Niet de hele familie Straver woont op het eiland, maar Nel en Arie willen hun diamanten trouwdag wel met de hele bups vieren. Daarom gaan ze op zondag 3 september met de hele familie naar het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk om lekker te brunchen.

Werk

Arie werkte lange tijd in de bouw, maar kon een cafetaria overnemen. “Daar per ongeluk ingerold, maar ik vond het fantastisch,” vertelt hij. Nel werkte op haar beurt in de zorg, maar hielp daarnaast mee in het cafetaria. “We hebben genoten van die jaren. De band die je krijgt met je klanten en de herinneringen die het oplevert. Geweldig,” aldus Nel.

Cookieinstellingen