Lintje voor mevrouw Van der Valk-Wielhouwer

Foto: Wim van Vossen

Op maandag 17 juli ontving mevrouw Van der Valk-Wielhouwer een Koninklijke Onderscheiding uit handen van de burgemeester.

Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman speldde het lintje op namens koning Willem-Alexander. De onderscheiding werd uitgereikt omdat mevrouw al vele jaren mantelzorger is voor haar echtgenoot.

Slechts zes weken na hun trouwdag veranderde hun toekomstperspectief drastisch. Meneer Van der Valk raakte blijvend invalide.

Mantelzorger

Vanaf het ongeluk is zijn vrouw mantelzorger. In al die jaren zijn er ontelbare ziekenhuisopnames en zware operaties geweest. De zorg die haar man nodig heeft, werd door de jaren heen steeds meer. Door de liefdevolle zorg van mevrouw Van der Valk kon haar echtgenoot thuis blijven wonen. Opname in een zorginstelling was tot zeer recent niet noodzakelijk. Het echtpaar kreeg drie dochters en in 1983 namen ze ook een jongen van 12, gevlucht uit Vietnam, in hun gezin op.

Felicitatie namens de Koning

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman benadrukte in haar gesprek met het echtpaar het belang van mantelzorgers. Door de inzet van mevrouw Van der Valk kon haar man al die jaren thuis blijven wonen. Zij feliciteerde en bedankte mevrouw Van der Valk mede namens de Koning.

Cookieinstellingen