KNRM doet oproep aan (kite)surfers

Foto: Pixabay; Christo Anestev

Op zondagavond is er voor de kust van Ouddorp een groene kite aangetroffen. Daarop is de KNRM een grote zoekactie gestart. Ze hebben dan ook een belangrijke oproep aan de (kite)surfers.

De teams uit Stellendam en Ouddorp waren opzoek naar een mogelijk slachtoffer. Kusthulpverleningsvoertuigen en de reddingsbrigades van Rockanje en Ouddorp hebben geholpen bij de zoektocht. Daarnaast heeft de Kustwacht de SAR-helikopter ingeschakeld. Deze heeft uren boven de kust bij Ouddorp meegezocht.

“De zoekactie heeft tot in de nacht geduurd,” schrijft de KNRM op haar Facebookpagina. “Er is geen surfer aangetroffen en er is door niemand een melding gedaan van de vermissing van een kite. De actie werd mede serieus opgepakt omdat er in de omgeving een verlaten auto was aangetroffen met daarin kleding en kitesurf-accessoires, maar geen kite en board. Met de eigenaar van de auto kon geen contact worden gemaakt.”

Oproep

Uiteindelijk is er na uren van zoeken besloten om de actie af te breken. Maar deze actie is niet opzichzelfstaand. Jaarlijks wordt de KNRM tientallen keren ingeschakeld voor gevonden surfmateriaal. “Vaak is het verloren materiaal, maar daar kunnen we nooit zomaar vanuit gaan. Dit leidt dus altijd tot langdurige, kostbare en soms ook gevaarlijke operaties voor onze bemanning.”

De KNRM van Ouddorp doet daarom een oproep aan alle (kite)surfers. Zet op al je spullen een telefoonnummer. Dus op je kite, zeil en board. Zo kunnen ze bellen als dit materiaal is gevonden en kunnen ze verifiëren dat je niet in de problemen bent. Hiervoor zijn gratis stickers te krijgen bij de KNRM, maar een watervaste stift werkt ook.

De tweede oproep is om direct met de Kustwacht te bellen als je materiaal kwijt bent. Dan weten zij meteen dat er geen mensenlevens in gevaar zijn als er spullen worden aangetroffen.

Cookieinstellingen