Diamanten huwelijk voor familie Van Vugt

Foto: Sam Fish

Gerda (83) en Anton (84) vierden op woensdag 12 juli hun diamanten huwelijk. En na 60 jaar huwelijk zijn ze nog steeds heel blij met elkaar.

Door Sam Fish

Gerda zal voor vele mensen uit Oude-Tonge en omstreken bekend staan als het appelvrouwtje. “Ik verkocht altijd appels vanuit het schuurtje hierachter. Die appels kwamen uit de boomgaarde van Anton,” vertelt Gerda. “Ik was altijd het appelvrouwtje, dat vind ik zo leuk. We verkopen al lange tijd geen appels meer, maar ik word nog wel af en toe zo herkend.”

De twee leerden elkaar kennen toen ze 16 en 17 waren. “We waren aan het schaatsen op het Spui in Oude-Tonge. Dat deden we heel vaak vroeger, tegenwoordig kan dat niet meer,” gaat Gerda verder. “En tijdens het schaatsen kwamen we elkaar tegen. Blijkbaar deed ik moeilijk, want Anton moest wat moeite voor me doen. Maar ja, ik was pas 16. Ik was daar helemaal niet mee bezig. Maar hij vond me een mooie vrouw en ik vond hem toch eigenlijk ook wel leuk.” Zeven jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Samen kregen ze twee kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen.

Anton werkte zijn hele leven op het land. Dat begon met een eigen fruitteelt en later ging hij samen met zijn broers de akkerbouw in. Ook hadden ze een varkensstal. Ook Gerda werkte op het land. Dat begon bij haar vader, maar na het huwelijk ging ze helpen bij haar man. Tegenwoordig doen de twee het lekker rustig aan. Gerda gaat drie keer per week naar de dagbesteding in Nieuw Rijsenburgh, waar ook haar man sinds december woont. Anton fietst en wandelt nog graag met begeleiding.

Cookieinstellingen