Diamanten feest voor Ted en Franny Dettingmeijer

Foto: Sam Fish

Geen groot feest, maar wel een liefdevol feest. Ted (82) en Franny (80) Dettingmeijer uit Sommelsdijk vierden op maandag 10 juli namelijk hun diamanten huwelijk.

Door Sam Fish

Voor hun huwelijksdag gaan ze al zestig jaar ergens heen om het te vieren. “Dat hoeft niet ver weg te zijn, als we er maar bij stil staan. Dat vinden we zelf heel belangrijk,” vertelt Ted. “We hebben het dit jaar gevierd met een weekendje in Elst. Op zo’n moment maak je speciale tijd voor elkaar vrij. Dat is onze manier om de liefde naar elkaar eens extra uit te spreken.”

De twee hebben niet een speciale ontmoeting gehad. Ze zijn namelijk bij elkaar in de straat opgegroeid in Rotterdam. “We kwamen elkaar dus regelmatig tegen. En hij vond mij wel heel leuk,” vertelt Franny. “Ik vond hem ook wel aardig, maar niet heel bijzonder. Maar hij was heel volhoudend en uiteindelijk heb ik geaccepteerd. Daar heb ik geen dag spijt van gehad. Ik heb in hem een geweldige partner gevonden.” Samen kregen ze één zoon die in Den Bommel woont. “Voor hem zijn we ongeveer vijf jaar geleden naar Goeree-Overflakkee gekomen. En dat bevalt prima, we wonen prachtig.”

Ted en Franny hebben samen veel gereisd. “We hebben werkelijk alle hoeken van de wereld wel gezien,” vertelt Ted. Tegenwoordig doet hij graag aan Jeu de Boules en koersbal. Franny zingt bij het Meezingkoor de Watertoren, zwemt op vrijdag in de Staver en doet vrijwilligerswerk bij D’n Duyt. “We doen nu gewoon wat we leuk vinden en dat bevalt ons prima. Ik zou niets veranderen aan ons leven zoals het er nu uitziet.”

Cookieinstellingen