Briljanten huwelijk voor familie Bolsenbroek

Foto: Sam Fish

Geen heel groot feest, daar zijn Joop (89) en Gerrie (87) niet zo van. Maar een klein feest was het zeker. En dat mag ook wel. Op Tweede Paasdag vierde het stel namelijk hun briljanten huwelijk.

Door Sam Fish

Briljant is een lange tijd, daarvoor moet je namelijk 65 jaar getrouwd zijn. En dat heeft dit stel maar mooi voor elkaar gebokst. De twee komen uit de gemeente Apeldoorn, om precies te zijn uit Loenen op de Veluwe. Maar sinds twee en een half jaar wonen ze op Goeree-Overflakkee. Ze hebben een prachtig huisje aan de rand van Achthuizen en ze genieten enorm. “We kijken uit op de grote weg en kunnen Den Bommel zien liggen,” vertelt Gerrie. Den Bommel is een speciale plaats, daar woont haar dochter namelijk. “We hebben dus altijd wel beweging als we naar buiten kijken, maar niet pal voor onze deur. Het is heerlijk.”

Ook Joop is blij met hun nieuwe woonplaats. “Het is prachtig om de seizoenen voorbij te zien komen. Het uitzicht verandert met de dag en dat is echt genieten.”

Ontmoeting

Het begon voor het stel al zeker 70 jaar geleden. Gerrie woonde naast een melkboer en Joop deed daar het onderhoud van de kar. “Hij fietste regelmatig langs mijn huis,” laat Gerrie weten. “We zagen elkaar dus best vaak en uiteindelijk sloeg de vonk over. We hebben vier jaar verkering gehad en zijn twee jaar verloofd geweest voordat we trouwden.”

De twee kregen samen één dochter. Zij zorgde op haar beurt voor twee kleinkinderen, maar achterkleinkinderen zijn er nog niet. “Wie weet mogen we dat nog meemaken. Ik kijk er in ieder geval naar uit,” zegt Gerrie. “Als het gebeurt, dan gebeurt het.”

Werk

Tijdens de verkering is Joop ook twee jaar in dienst geweest. “Niet langer dan nodig,” vertelt hij. “Het was goed zo. Ik zat in Breda en dat was ook ver genoeg.” Daarna ging hij in dienst bij de papierfabriek in Apeldoorn. Ook daar deed hij het onderhoud. Ondertussen was Gerrie jarenlang coupeuse. “Ik heb dat tot onze verhuizing hier naartoe gedaan. Ik doe nog steeds wel eens kleding vermaken, maar niet meer voor mijn beroep.” Zo vertelt ze dat ze kleding verstelde voor kledingwinkels als C&A en ouderen in een sanatorium.

Tegenwoordig zijn de twee een stuk minder actief en genieten ze vooral. “Ik slaap graag,” vertelt Joop en dat blijkt ook wel als hij tussendoor af en toe wegdommelt. Maar echt slapen doet hij niet, zo is te merken als hij af en toe uit het niets antwoord geeft. “Ik luister stiekem mee. Oud worden is niet erg, maar oud zijn is geen bal aan. We hebben een mooi plekje hier, daar geniet ik van. En tussendoor doe ik lekker mijn ogen dicht.”

Gerrie is nog graag lekker bezig. Dan gaat ze eens op de fiets ergens naartoe of ze gaat een eindje wandelen met de hond.

Feest

Zoals gezegd was er geen groots feest voor de heugelijke dag. “Dat is niets voor ons. Laat ons maar lekker thuis genieten van wat we hebben,” vindt Joop. Maar toch wilde de familie iets speciaals doen. En dus werd er Chinees opgehaald in Middelharnis en konden ze met de hele familie genieten van een heerlijke maaltijd.

Als verrassing kwam zelfs de zus van Joop op bezoek uit Apeldoorn. En uiteraard kwam er ook bezoek vanuit de gemeente. Het was de eer aan wethouder Berend Jan Bruggeman om het briljanten stel op woensdag 12 april te feliciteren met hun prachtige huwelijksjubileum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen