Familie Vos viert diamanten huwelijk in Sommelsdijk

Foto: Sam Fish

Ze komen oorspronkelijk uit Dordrecht, maar sinds een half jaar wonen Nellie (79) en Johan (81) Vos in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Dat is dan ook precies waar ze hun diamanten huwelijk vierden.

Door Sam Fish

De grote dag was op dinsdag 5 april en het appartement zat vol met familie. Mag ook wel, het is niet elke dag dat je je zestigste huwelijksdag viert. Het stel trouwde in Dubbeldam en woonde hun hele leven in Dordrecht, maar toch zijn ze blij dat ze in Nieuw Rijsenburgh zitten. “We hebben het hier heel goed. Het eten is lekker, het personeel is super aardig en we hebben een heerlijk uitzicht. Ons hoor je niet klagen.”

Het eiland is dan ook niet helemaal nieuw voor het diamanten echtpaar. Zo zaten ze jaren op de camping in Ouddorp en camping de Grevelingen op Battenoord. “We hebben altijd genoten als we hier waren en nu hoeven we niet meer weg. En onze dochter woont hier in de buurt, dus dat is heel erg fijn.”

Familie

De twee leerden elkaar kennen op straat in de stad. Nellie liep met haar vriendin en ze kwamen Johan tegen. Hij vroeg of hij haar thuis mocht brengen. “Voor ik het wist zat ik achterop zijn fiets,” vertelt ze. “Daarna hebben we steeds vaker afgesproken.” Ruim twee jaar hadden ze verkeren voordat ze zich verloofden. “We moesten wel, ik was zwanger.”

Ze kregen samen één kind, een dochter. Zij zorgde op haar beurt voor twee kleinkinderen en inmiddels zijn er ook vier achterkleinkinderen. “We hebben een prachtige familie,” laat Johan weten. “Daar zijn we echt heel trots op.” Dat blijkt ook wel uit alle foto’s die verspreid door het appartement staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen