Zestig maal hoera voor familie Akershoek

Foto: Sam Fish

Groot feest in Ouddorp, op dinsdag 5 april waren Jo (80) en Piet (82) Akershoek namelijk zestig jaar getrouwd. Een diamanten feestje dus.

Door Sam Fish

“Het was 23 augustus en heel mooi weer,” vertelt Piet over de ontmoeting tussen de twee. “Ik was een biertje gaan halen op het strand en de dames liepen daar te paraderen. Ik denk dat ik haar al wel vaker was tegen gekomen, maar de vonk sloeg die dag op het strand pas echt over.” Ook Jo had Piet al vaker gezien. “Ik was met een vriendin al wel eens langs zijn huis gewandeld.”

De twee hadden een half jaar verkering toen Piet in militaire dienst ging. Hij gaf zich op voor de marine, maar kwam bij de mariniers terecht. “Ik heb drie maanden opleiding gehad in Nederland en daarna heb ik 14 maanden in Nieuw-Guinea gezeten. Dan sta je als dorpsjongen wel even te kijken. We kwamen eigenlijk nooit echt verder dan Ouddorp. Maar ik was daar gelukkig op tijd weg voordat de oorlog uitbrak.”

Familie

De twee schreven elkaar twee keer per week een brief. En eens in de zoveel tijd kon Jo een boodschap inspreken voor Piet. Op die manier konden de twee contact houden. Toen Piet eenmaal weer terug was hebben de twee nog ongeveer twee jaar verkering gehad voordat ze zich verloofden. Vanaf dat punt ging het snel. Ze kregen samen zes kinderen, vijf dochters en een zoon. Zij zorgden op hun beurt voor vijftien kleinkinderen en inmiddels ook zes achterkleinkinderen.

Met die hele club hebben ze het diamanten huwelijk gevierd. “Eerst een fotoshoot en daarna lekker met z’n allen eten,” aldus het bruidspaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen