Familie Hilgers viert zestigste trouwdag met wethouder

Foto: Sam Fish

Maandag 7 november was een grote dag voor Jose (79) en Rens (84) Hilgers uit Dirksland. Ze vierden namelijk hun diamanten huwelijk. Jawel, het stel is al 60 jaar getrouwd.

Door Sam Fish

In werkelijkheid is het stel al langer dan 60 jaar samen. Ze hadden namelijk al bijna 5 jaar verkering voordat ze in het huwelijksbootje stapten. Die ontmoeting, bijna 65 jaar geleden, vond plaats in Rotterdam. Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond. Jose werkte toen in het Klara ziekenhuis in Rotterdam. Een collega vroeg of ze mee wilde dansen die avond. “Toen stond ik daar, kwamen er ineens twee mannen op me af. Ja, dan moet je kiezen,” vertelt ze. De keuze was een goede, want na al die tijd is ze nog altijd erg blij met Rens. “Hij zag er goed uit, had mooi haar.”

Voor Rens was er niet iets specifieks waar hij voor viel. “Er was een bepaalde aantrekkingskracht,” vertelt hij. “Ik had gewoon het gevoel dat ik op haar af moest stappen. Ik ben heel blij dat ze niet voor die andere gozer is gegaan. Na vier jaar kwam ze bij me wonen.”

Van België naar Dirksland

Rens is een echte Rotterdammer in hart en nieren. Maar Jose komt uit België en kwam in Rotterdam bij haar nicht te wonen. Samen zijn ze uiteindelijk verhuisd naar Spijkenisse, maar daar werden ze allebei niet gelukkig van. Via een collega zijn ze toen in Dirksland terecht gekomen. “Dat was onze beste beslissing ooit,” aldus Rens.

Het stel heeft samen twee kinderen en twee kleinkinderen. De eerste achterkleindochter is inmiddels ook in aantocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen