Koninklijke onderscheiding uitgereikt in Dirksland

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Mevrouw Boshoven-Van Oostenbrugge uit Dirksland is donderdagmiddag 10 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het was de eer aan locoburgemeester Daan Markwat om de koninklijke onderscheiding te overhandigen. Hij verraste 89-jarige vrouw in de Mauritshof in Dirksland waar zij met vriendinnen was.

Mevrouw Boshoven was mantelzorger van haar zon en man. Zeventig jaar lang zorgde zij dag en nacht voor haar gehandicapte zoon Piet. Dit deed ze van zijn geboorte tot zijn overlijden vorig jaar. Ook de zorg voor haar man nam ze op zich toen zijn gezondheid achteruit ging. Dat hield ze vol tot zijn overlijden in 2013. Daarnaast bracht het echtpaar ook nog hun vier andere kinderen groot.

Het lintje werd opgespeld op de dag van de Mantelzorg. Voor deze toepasselijke gelegenheid kwamen ook haar kinderen en kleinkinderen naar de Mauritshof.

Uitzonderlijke inzet

Door de jarenlange intensieve zorg voor haar zoon, was tijd voor haarzelf maar beperkt. Toch zag ze de mogelijkheid om een periode haar aandeel te leveren binnen het bestuur van de plaatselijke Vrouwenbond. Daarnaast breide ze thuis tassen voor spullen die werden ingezameld voor goede doelen.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Markwat de uitzonderlijke inzet van mevrouw Boshoven. “Uw jarenlange toewijding is zeer bijzonder en bewonderingswaardig.” Het kan niet anders dan dat mevrouw Boshoven erg verrast was toen ze de onderscheiding kreeg.

mevrouw boshoven koninklijke onderscheiding lintje

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen