Briljanten huwelijk voor familie Van Rossum

Foto: Sam Fish

Vijfenzestig maal hoera voor de familie Van Rossum uit Stellendam. Jannie (83) en Teun (85) vierden op dinsdag 18 oktober namelijk hun 65-jarig huwelijk. Ook de burgemeester kwam langs voor de speciale dag.

Door Sam Fish

Het begon voor Jannie en Teun al heel lang geleden. Nog veel langer dan hun huwelijk. De twee leerden elkaar namelijk al kennen op de lagere school. “We zijn elkaar nooit uit het oog verloren,” vertelt Jannie. “We bleven elkaar altijd en overal tegenkomen. Zelfs toen we geëvacueerd moesten worden vanwege de Watersnoodramp. We kwamen allebei in Brielle terecht.”

Voor Jannie was het toen al wel duidelijk. Ze vond die jonge Teun toch wel heel erg leuk. Voor Teun viel dat kwartje pas later. “Voor mij is het langzaam gegroeid, ik weet niet precies hoe. Ze was er altijd en uiteindelijk wilde ik haar niet kwijt. Het belangrijkste is dat we elkaar nog steeds hebben. Wie er dan eerder verliefd was en waar die vonk oversloeg is dan bijzaak.”

Familie en vrienden

Daar heeft Teun natuurlijk volledig gelijk in. De twee kregen tijdens hun huwelijk twee kinderen. Daar kwamen drie kleinkinderen bij en inmiddels zijn er ook drie achterkleinkinderen. “We gaan vanavond gezellig uit eten bij het Wapen van Stellendam,” vertelt Jannie. “Dan komt de hele familie bij elkaar en er zijn vrienden bij. Daar kijken we echt naar uit. Maar ik ben wel een beetje nerveus. Niet iedereen kent elkaar. Dus ik hoop vooral dat iedereen het naar zijn zin heeft.”

Dat het stel goede vrienden heeft, blijkt wel. Zo werd er tijdens het bezoek van de burgemeester een grote mand vol lekkers binnengebracht. Na afloop kwamen er nog twee grote bossen bloemen bij. En de kast stond vol met kaarten. “Jullie zijn goed verwend,” merkte de burgemeester dan ook op. “Maar dat mag ook wel op een speciale dag als deze. Gewoon lekker van genieten.”

Alles samen

Het lukt lang niet iedereen om getrouwd te zijn. Laat staan dat je het 65 jaar met elkaar vol mag houden. Dus wat is dan het geheim voor een lang en gelukkig huwelijk? “De ander in z’n waarde laten. Je moet elkaar niet proberen te veranderen,” zegt Teun meteen. “We kennen elkaar door en door. Ze weet soms zelfs wat ik denk.” Jannie vult hem aan: “Na zoveel jaar weet je ook heel goed wat je aan elkaar hebt. We zijn altijd samen. De een doet de afwas, de ander de slaapkamer. Teun kookt ook elke dag.”

Daarnaast wandelt het stel graag samen. “Teun fietst ook graag, dat doet hij elke dag. Hij fietst een stuk sneller dan ik, dus ik vind daar niet zoveel aan. Dus ik laat hem maar. Maar als het kan gaan we wel lekker wandelen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen