Bloemenzee voor diamanten echtpaar ’t Mannetje

Foto: Sam Fish

Piet en Corrie ’t Mannetje zijn Goereeërs in hart en nieren. Ze leerden elkaar kennen toen ze samen op de basisschool zaten, op de Eben Haëzer. Ze kwamen elkaar weer tegen bij een bruiloft toen ze 19 jaar waren. En ineens sloeg de vonk over.

Door Sam Fish

Niet veel later stapten de twee in het huwelijksbootje. Samen kregen ze vier kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor 7 kleinkinderen en inmiddels zijn er ook alweer 4 achterkleinkinderen. “We hebben een prachtige familie,” vertelt Corrie trots. “Volgende week gaan we met de hele club naar een boerderij in Edam om ons huwelijk te vieren. Dat zijn 25 mensen! Dat hebben de schoondochters geregeld.”

Werk

“Ik heb in mijn hele leven maar twee bazen gehad,” vertelt Piet. “Toen ik 15 jaar en 10 maanden was ben ik in dienst gegaan bij de marine. Daar ben ik 17 jaar lang machinist geweest. We zijn toen vaak naar Curaçao gevaren, maar ik heb zo’n beetje de hele wereld wel gezien. Daarna kon ik bij de Shell gaan werken. Daar mocht ik met 52 jaar met pensioen. Sinds dien zijn we samen gaan genieten.”

Voor het huwelijk werkte Corrie in de huishouding bij andere mensen. Na het huwelijk is ze haar eigen huishouden gaan onderhouden en heeft ze de zorg voor de kinderen op zich genomen. Tegenwoordig leest en puzzelt ze graag en is ze een ster in handwerken. Piet gaat nog dagelijks naar de voetbal, hij heeft een moestuin en een muntenverzameling en hij biljart en klaverjast graag. “Ik heb me nog nooit een moment verveeld,” laat hij weten.

Voor hun trouwdag zijn de twee overspoeld met bloemen en kaarten. Zelfs tijdens het bezoek van de wethouder zijn nog zeker vijf boeketten afgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen