Lina en Moos van der Mast 60 jaar getrouwd

Foto: Sam Fish

Woensdag 6 juli was het een bijzondere dag voor de familie Van der Mast uit Melissant. Moos (86) en Lina (82) vierden namelijk hun diamanten huwelijk!

Door Sam Fish

Het begon voor de familie Van der Mast ruim 60 jaar geleden in Ouddorp. Daar komt Lina oorspronkelijk vandaan en daar woonde ze dus met haar familie. “Moos was schilder en hij was aan het werk bij onze buren. Toen was het heel gewoon om af en toe eens te kijken hoe het ervoor stond. Zeker omdat het nieuwbouw was. Maar toen ik Moos daar zag werken ging ik wat vaker langs dan nodig,” vertelt Lina. Moos zelf kwam uit Melissant. “Toen ik Lina zag was ik meteen verkocht,” vertelt hij. “Ik heb sowieso nooit een hekel gehad aan Ouddorpers, dus het kon makkelijk.”

Beiden deden ze veel moeite om de ander ‘per ongeluk’ tegen te komen. “Als ik dan ergens was, keek ik altijd even of hij daar aan het werk was,” laat Lina weten. “Uiteindelijk zijn we uitgegaan en de rest is geschiedenis.”

Familie

Na het huwelijk ging het stel samen in Melissant wonen. Ze kregen samen twee kinderen die op hun beurt voor vier kleinkinderen hebben gezorgd. Het eerste achterkleinkind is inmiddels ook op komst. Deze zou in september de familie moeten komen versterken.

Het stel heeft hun diamanten trouwdag met de hele familie gevierd met een heerlijk etentje in Stellendam.

Cookieinstellingen