Dien en Hans Kerpel vieren 60-jarig huwelijk

Foto: Sam Fish

Een schitterende dag voor Dien (79) en Hans (80) Kerpel uit Ouddorp. Zij vierden op maandag 4 juli namelijk hun diamanten trouwdag. Jawel, het stel is al 60 jaar getrouwd!

Door Sam Fish

Het begon allemaal in Sliedrecht, de twee komen namelijk oorspronkelijk niet van het eiland. Dien komt uit Sliedrecht en was een patatje aan het eten met een vriendin toen daar ineens de Vlaardingse Elvis was. “Zo noemden ze hem vroeger,” vertelt Dien. “Als je een foto ziet, dan snap je wel waarom.” Hans zag Dien staan met haar vriendin en vroeg of hij een patatje van haar mocht. “Maar ik wachtte niet op antwoord, ik pakte hem gewoon,” vertelt Hans met een grote grijns. En dat was het begin.

“Ja, nu zijn we ineens 60 jaar verder. Het is snel gegaan,” vindt Dien, maar Hans denkt daar toch anders over. “Het heeft toch echt 60 jaar geduurd hoor.” Het stel kreeg samen twee kinderen die samen zorgden voor vier kleinkinderen. En inmiddels zijn er zelfs al vijf achterkleinkinderen. “We hebben een prachtige familie,” laat Dien weten.

Ouddorp

Dien kwam dus uit Sliedrecht en Hans uit Vlaardingen. Ze kwamen echter al jaren op de Klepperstee in Ouddorp en besloten uiteindelijk permanent hier te komen wonen. “Ik zou hier echt niet meer weg willen,” zegt Dien. “Het is hier zo heerlijk rustig en gezellig. En we kennen iedereen, iedereen kent ons. Het is alsof we hier altijd hebben gewoond. Het is fantastisch.”

Cookieinstellingen