Wereldreis voor de kinderen van obs de Molenvliet

Foto: Sam Fish

Obs de Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet is met 32 kinderen maar een kleine school. Maar in de sfeer merk je daar niets van. De afsluiting van de themaweek was een heus feest op de school.

Door Sam Fish

De afsluiting werd samengevoegd met juffendag en natuurlijk het naderende einde van het schooljaar. Na deze week is het klaar voor de kinderen en kunnen ze lekker zomervakantie gaan vieren. Maar eerst moesten ze nog even op wereldreis. Zo had elk kind een eigen land gekozen om een presentatie over te maken voor de open dag op vrijdagmiddag. Daarbij konden ouders langskomen om een kijkje te nemen.

Maar er was niet alleen voer voor de ogen. Ook aan de buik was gedacht. Diverse leerlingen hadden namelijk ook een gerecht klaargemaakt vanuit hun gekozen land. Zo waren er nacho’s, tiramisu, stokbrood en nog veel meer.

Optredens

Als allerlaatste onderdeel van de afsluiting waren er de optredens. In vier groepen droegen de kinderen een liedje voor dat eerder die dag was ingestudeerd. Dat was best spannend voor sommige kinderen, anderen vonden het helemaal geweldig. Zo zongen ze onder meer ‘Op een onbewoond eiland’ en ‘Cowboy Billie Boem’.

Op het plein stond ook een groot springkussen in de vorm van een eiland met een palmboom. Daarop konden de kinderen heerlijk ravotten tijdens de feestdag.

Cookieinstellingen