Diamanten huwelijk voor familie Wagemans

Foto: Sam Fish

Giel (84) en Tony (81) Wagemans vierden op woensdag 15 juni hun diamanten huwelijk. Maar op hun zestigste huwelijksdag waren ze dat aan het vieren met vrienden. En dus kwam de wethouder langs op dinsdag 21 juni.

Door Sam Fish

Giel is geboren en getogen in Achthuizen. Tony komt daarentegen uit Zuidzijde. Met haar familie kwam ze in 1956 naar Achthuizen. Twee jaar later ontmoette ze Giel tijdens het wekelijkse stapavondje. Voor Giel sloeg de vonk toen meteen over. “Ik zag haar en ik dacht, dat is ze,” vertelt hij. Een week later gingen ze naar de film in Oude-Tonge en dat was de start van veel leuke uitjes samen. Vier jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Het stel kreeg samen vier kinderen en zij zorgden op hun beurt voor zes kleinkinderen. Achterkleinkinderen zijn er niet, en die verwachten ze voorlopig ook nog niet. “Daar zijn ze tegenwoordig niet meer zo vroeg mee,” merkt Tony op. “Maar dat is niet erg. Als er achterkleinkinderen komen, dan komen die vanzelf. En zo niet dan niet.”

Samen

De twee zijn vrijwel altijd samen. Giel puzzelt graag en Tony doet het huishouden. Ze kijken samen tv of gaan boodschappen doen. “Mijn man rijdt nog auto,” laat Tony weten. “Hier op het eiland gaat nog wel, maar verder gaan we niet. We kunnen in ieder geval de boodschappen doen en familie opzoeken.”

Met die familie hebben ze een geweldig feestje gevierd bij de Hoezemoos. “Dat was heel erg gezellig,” vertelt Giel. “Het was leuk om iedereen bij elkaar te hebben voor onze trouwdag.”

Cookieinstellingen