Koninklijke onderscheiding voor Gerrit Kieviet

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op woensdag 22 juni heeft burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gerrit Kieviet uit Sommelsdijk

Kieviet is een pas gepensioneerde politieman. Hij werd op het gemeentehuis in Middelharnis verrast met zijn lintje. Hij is daar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gerrit was 47 jaar werkzaam bij de Nationale Politie Eenheid Rotterdam. Begin deze maand nam hij afscheid van die baan.

Gerrit Kieviet

Sinds 1975 vervulde hij diverse functies als politieman. Hij begon als Adspirant der Rijkspolitie, werd Wachtmeester, Wachtmeester eerste klasse, Rayon Commandant, Lid Landgroep, Generalist GGP Milieu (hoofdagent) en Senior GGP (brigadier). Deze functies oefende hij uit in verschillende werkgebieden. Dit deed hij grotendeels in de regio Goeree-Overflakkee.

Met zijn taken leverde de heer Kieviet een zeer belangrijke bijdrage aan de versterking van een georganiseerde overheid. Hij was met name actief op het gebied van milieucriminaliteit op Goeree-Overflakkee. Gedrevenheid, expertise en betrokkenheid waren kenmerkend voor zijn werkwijze. In zijn rol van coördinator milieu in het district, werd hij gezien als de expert van groengrijze milieuwetgeving. Hij was een vraagbaak voor eenieder. 24 uur per dag was hij bereikbaar voor zijn collega’s en voor zijn zeer groot opgebouwd netwerk.

Daarnaast sloot hij zich in 2000 aan als lid van het Team Collegiale Opvang. Daar bood hij ondersteuning en was hij een rots in de branding voor collega’s die een ingrijpende gebeurtenis meemaakten.

Respect en dankbaarheid

Burgemeester Grootenboer sprak haar respect uit voor de inzet van de heer Kieviet. Zij gaf hem een groot compliment voor de bovenmatige wijze van uitvoering van zijn functies als politieman. Zijn bijdrage is van grote betekenis voor het welzijn van de inwoners en flora en fauna van Goeree-Overflakkee.

Uitreiking KO Gerrit Kieviet 1

Cookieinstellingen