Diamanten huwelijk voor Jaap en Jans van der Welle

Foto: Sam Fish

Op woensdag 27 april vierden we massaal Koningsdag. Maar voor Jaap (84) en Jans (82) van der Welle was er een ander feestje te vieren. Zij waren op die dag namelijk 60 jaar getrouwd!

Door Sam Fish

In het hele land hing voor het echtpaar, en een beetje voor de koning natuurlijk, de vlag uit. Een prachtige dag voor het stel. “Het was al erg gezellig op de dag zelf, maar we gaan het binnenkort nog uitgebreid vieren met een etentje. We gaan dan naar Akershoek in Ouddorp,” vertelt Jans.

De twee zijn allebei geboren en getogen Bommelaren en wonen sinds 1974 in Sommelsdijk. “Ik werd aangenomen bij de Rabobank en in die tijd moest je in de buurt van je werk wonen. Zodoende zijn we deze kant op gekomen,” vertelt Jaap. “Inmiddels wonen we alweer 15 jaar hier in Den Hoogen Caemer. We hadden het erg leuk in Den Bommel, maar we missen het niet. We wonen hier heel prettig.”

De ontmoeting

Het echtpaar had geen extreem romantische ontmoeting. “We zaten allebei in dezelfde vriendengroep. We gingen dus al een lange tijd met elkaar om,” vertelt Jans. “Toen ik 18 was zei hij op een gegeven moment ‘moeten we niet eens verkering krijgen?’. We hadden toen nog niet eens gezoend. Totaal niet romantisch, maar het was geen slecht idee. We zijn nog steeds heel gelukkig samen!

De twee kregen drie kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor 9 kleinkinderen en inmiddels zijn er ook vier achterkleinkinderen. “Nummer vijf is op komst,” laat Jaap trots weten. “Die komt in juli.”

Cookieinstellingen