Dim en Lina Kievit vieren samen hun gouden huwelijk

Foto: Sam Fish

Op woensdag 2 februari vierden Dim (84) en Lina (79) Kievit dat ze elkaar 60 jaar eerder het ja-woord gaven. Een bijzondere dag dus!

Door Sam Fish

Zestig jaar geleden lag er een dik pak sneeuw. Nu, in 2022 scheen het zonnetje. En er viel zeker wat te vieren. De twee zijn namelijk nog kerngezond én stapelgek op elkaar.

Dat begon allemaal tijdens het wekelijkse stapavondje. Beiden zijn ze geboren en getogen Bommelaars en dat is ook precies waar ze elkaar leerden kennen. “Dat was op de Molendijk. Daar zat toen nog een snackbar,” vertelt Dim. “We gingen daar dan samen wat drinken.” Of de vonk ook echt direct oversloeg weten ze niet meer. “Maar de liefde is er gekomen en die is er nog steeds. En dat is het belangrijkste,” belooft Lina.

Familie

Het stel kreeg samen twee kinderen, een zon en een dochter. Zij zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen. Achterkleinkinderen zijn er (nog) niet. Ze vormen een hechte familie, maar kunnen door het coronavirus helaas geen groot feest geven voor de trouwdag. “We hadden graag met de hele familie lekker gaan eten,” zegt Lina. “Misschien geven we van de zomer wel een feest. Aan het einde van het jaar worden Dim en ik 85 en 80 jaar. Het is echt een kroonjaar voor ons. Een speciaal feest is dan extra leuk.”

Werk en hobby’s

Dim heeft bijna elk baantje wel gehad in zijn leven. Hij zat in militaire dienst, hij werkte bij een boek en een aardappelhandelaar en kwam uiteindelijk 24 jaar in de bouw terecht. Ook Lina werkte op het land. Dat deed ze voor het huwelijk en ze pakte dat weer op toen de kinderen naar school waren.

Vandaag de dag is Dim een groot deel van de dag te vinden op zijn hofje. Daar verbouwt hij een hoop eten en de hele buurt geniet mee. Lina maakt graag kaarten in haar hobbykamer. Maar daarnaast gaan de twee ook graag samen een rondje fietsen. “Het liefst elke dag een stukje,” aldus Lina.

Cookieinstellingen