Lintje voor 87-jarige Lia Bruggeman-Luchtenburg

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Mevrouw Lia Bruggeman-Luchtenburg (87) uit Nieuwe-Tonge werd wel heel erg verrast. Zij werd op maandag 21 juni benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het lintje werd uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Mevrouw Bruggeman nam daar op dat moment afscheid van Bejaardenvereniging Nieuwe-Tonge. Dat deed ze met een klein gezelschap, maar van het bezoekje van de burgemeester wist ze niets af.

Jarenlang vrijwillige activiteiten

In 1952 werd mevrouw Bruggeman lid van koor Apollo in Nieuwe-Tonge. Voor dat gezelschap verrichtte ze ook veel vrijwillige activiteiten. Zes jaar later begon ze met vrijwilligerswerk bij de Bejaardenvereniging. Hier vervulde ze meer dan 60 jaar de functie van voorzitter. Zo speelde zij een belangrijke rol voor veel oudere mensen in het dorp.

Van 1968 tot 1998 was ze ook conciërge bij Ons Dorpshuis. En ook daar deed ze erg veel vrijwilligerswerk voor de vereniging.

Samenbindend voor Nieuwe-Tonge

De 87-jarige Lia is een voorbeeld voor velen met haar positieve en enthousiaste inzet voor de gemeenschap. Met haar jarenlange activiteiten is ze van grote betekenis. Ze vervult dan ook een belangrijke samenbindende factor van de lokale maatschappij.

Eremedaille

Het lintje is niet de eerste onderscheiding voor mevrouw Bruggeman-Luchtenburg. Samen met haar man kreeg ze in 1994 al een zilveren eremedaille in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. In al die jaren daarna ging ze gewoon gestaag door met haar vrijwillige taken.

Nadat er opnieuw een aanvraag werd ingediend werd ze nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lia Bruggeman-Luchtenburg Lid in de Orde van Oranje-Nassau