Vriendengroep verrast zilveren bruidspaar

Foto: Sam Fish

Echt een groot feest hadden Maarten en Ella de Roon niet in gedachten voor hun huwelijksjubileum. Misschien een barbecue met wat vrienden en familie. En dus kwam deze verrassing extra goed binnen.

Door Sam Fish

Op dinsdag 7 juli verzamelt een grote groep auto’s zich op de parkeerplaats van De Gooye in Dirksland. Er worden slingers en vlaggetjes vast gemaakt, ballonnen worden opgeblazen en er wordt uitgezocht wat te doen als ze eenmaal op de juiste locatie zijn. Want hoe krijg je twee mensen naar buiten die van niets weten?

Simpel. De stoet aan auto’s rijdt stilletjes de straat in Dirksland in. Eén iemand stapt uit en rent naar het huis van Maarten en Ella. “Jullie moeten NU naar buiten komen!” Totaal onwetend en overdonderd komt het stel naar buiten, de tuin in die eerder al werd versierd door wat vrienden.

Hels kabaal

Zodra ze ook maar één voet buiten zetten begint het feest. Luid toeterend rijden de versierde auto’s langs de tuin van het zilveren bruidspaar. Want ja, een 25 jarig huwelijk moet je natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan door een stom virus. Sommige mensen geven vanuit de auto een cadeautje zoals een fles champagne, een envelop, bloemen en zelfs een biertje.

In totaal rijden ze allemaal twee keer langs, gewoon omdat het kan.

Verrassing

“Dit is geweldig,” zegt Ella blij. “Ik had een onderbuik gevoel dat er iets ging gebeuren vandaag, maar dit hadden we zeker niet verwacht. Dit was echt heel gaaf! Heel speciaal.”