Lintjes van de Lintjesregen nu écht overhandigd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Vlak voor Koningsdag werden vijf inwoners verrast met een virtuele Koninklijke Onderscheiding. Nu zijn de lintjes echt overhandigd.

Alle vijf werden ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Echter, door het corona-virus en de maatregelen er omheen konden de lintjes niet opgespeld worden. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman mocht ze op vrijdag 3 juli alsnog overhandigen.

Videobellen

Op 24 april was de officiële lintjesregen. Dit werd toen gedaan door middel van videobellen. De burgemeester nam telefonisch contact op met de gelukkigen. Later op die dag werd aan huis een oranje boeket, een taart met afbeelding van een onderscheiding en een kaart met persoonlijke boodschap bezorgd.

Uitreiking

Op vrijdag 3 juli was het dan eindelijk zo ver voor de vijf inwoners. De datum werd landelijk vastgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gedecoreerden werden allemaal uitgenodigd op het oude raadhuis in Middelharnis. Niet tegelijk, overal zat een uur tussen, anders werd het te druk.

In het bijzijn van een aantal familieleden sprak de burgemeester hen toe. Daarna werden de lintjes overhandigd. Zo werd het nogmaals een unieke en feestelijke dag. De lintjes werden overhandigd aan:

  • Maja Ihrman-Breen uit Ouddorp
  • Jaap van Oostenbrugge uit Stellendam
  • Ad Hameete uit Dirksland
  • Gerrit Born uit Sommelsdijk
  • Jan Terlouw uit Middelharnis

Op 24 april werden de bovenstaande mensen telefonisch verrast door de burgemeester. Hoe dat ging zie je in de video hieronder.