Verrassing na verrassing voor Toon en Rie

Foto: Sam Fish

Een prachtige dag voor Toon (85) en Rie (81) van Hoof. Zij vierden op donderdag 11 juni alweer hun zestigste trouwdag!

Door Sam Fish

Door het corona-virus is een groot feest op dit moment niet mogelijk. Daarom zorgde dochter Ella voor losse verrassingen voor het bruidspaar. “Elk uur kwam er iemand op visite,” vertelt Rie enthousiast. “Dat was heel erg gezellig, heel erg leuk! En wat een verrassing!”

Behalve de uurlijkse verrassing kreeg het diamanten bruidspaar ook ontelbaar veel kaarten toegestuurd. Het huis staat tevens vol bloemen en een telefoontje van de gemeente kon natuurlijk ook niet uitblijven. Door de maatregelen is een bezoekje niet mogelijk, maar bellen kan altijd.

Het begin

Het begon allemaal in ’57 of ’58. “Het was een dansavond in het verenigingsgebouw in Achthuizen,” vertelt Rie. “Toon vroeg mij te dansen.” Ze geeft toe dat hij een paar keer op haar tenen stond tijdens het dansen. “Ze danste ook gewoon veel beter dan ik,” laat Toon weten.

Twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Samen kregen ze drie dochters en een zoon. Inmiddels hebben ze ook twee kleinzoons.

Feest

Hoe gezellig het ook was om de trouwdag op deze manier te vieren, zodra het weer mag doen ze het gewoon nog een keer. “Als het had gekund waren we gaan eten bij het Wapen van Stellendam. Dus wie weet, over een paar maanden. Als we weer bij elkaar mogen zitten.”