De Droage Keeltjes treden op bij Geldershof

Foto: Sam Fish

Een bijzondere verrassing voor bewoners van woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland. De theatrale groep De Droage Keeltjes kwamen speciale raamshows verzorgen!

Door Sam Fish

Na het succes van de raamshows bij Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk kwam het verzoek om het nog eens dunnetjes over te doen in Dirksland. Alhoewel, dunnetjes? Een extra bandlid met saxofoon en de toevoeging van de Corona-blues maakten het alleen maar uitgebreider.

En zo vertrok het theatrale kwartet onder begeleiding van Saskia Matthee voor de raamshows.

De Droage Keeltjes

De Droage Keeltjes bestonden al een tijdje in een grotere formatie. Maar speciaal voor de raamshows komen ze in deze crisistijd in een kleinere vorm bij elkaar. “We verzorgen wat vertier en afleiding voor de ouderen,” vertelt Bertrand van den Boogert. Hij verzorgt de shows samen met Marlies van Adrighem en Caspar Lindeman op de saxofoon onder leiding van Wim van Ham op gitaar.

De eerste show in Sommelsdijk speelden ze zonder Caspar. Ze vertoonden toen ook alleen ‘De Moord op Stad’ en ‘Daar aan het Haringvliet’, een verbastering van ‘Daar bij de waterkant’. Voor de raamshows bij de Geldershof werd het repertoire uitgebreid met de ‘Corona-blues’.

Raamshows

De term raamshow is misschien niet voor iedereen bekend, maar het is eigenlijk heel simpel. Precies wat je denkt. Ouderen mogen geen bezoek ontvangen om zo de kans op besmetting van het corona-virus te verkleinen. En dus gaan de Droage Keeltjes langs de ramen van de ouderen. Van buitenaf maken ze er dan een heuse show van. En ze genieten zichtbaar.

“Het is jammer dat we niet naar binnen kunnen,” zegt Wim van Ham. “Maar het is fijn om op deze manier voor wat afleiding te kunnen zorgen. We hebben even iets leuks gedaan voor de ouderen, daar ben ik al heel blij om.”

Meer shows

Het is niet de laatste keer dat het showkwartet optreedt. Het volgende optreden staat gepland voor donderdag 18 juni. Ze gaan dan wederom naar het Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. “De ouderen vonden het zo leuk dan we terug zijn gevraagd,” laat Bertrand weten. “Maar om het toch weer specialer en nieuw te maken hebben we nog een nummer voorbereid. We spelen dan het nummer ‘Catootje’ van Wim Sonneveld.”