Diamanten huwelijk voor Cor en Bep Noorthoek

Foto: Sam Fish

Cor en Bep Noorthoek vierden maandag 27 januari alweer hun diamanten huwelijksdag. Op donderdagochtend 30 januari kregen ze daarom speciaal een bezoekje van de burgemeester.

Door Sam Fish

“Zestig jaar getrouwd, maar we zijn al zeker 70 jaar samen,” vertelt Cor. “We hadden al 10 jaar verkering voordat we gingen trouwen. En dat was soort van een gedwongen huwelijk, er kwam namelijk een huisje vrij.”

De twee leerden elkaar kennen tijdens het wekelijkse stapavondje. Niet rond de kerk, zoals in veel dorpen, maar door de Voorstraat van Stellendam. “We waren niet meteen verliefd, maar ik voelde op een gegeven moment toch vlinders in mijn buik. Ja, dan doe je alles om die persoon bij je te houden,” laat Cor weten. En dat is hem geluk. Samen met Bep heeft hij één dochter. Inmiddels hebben ze ook drie kleinkinderen erbij gekregen.

Stellendam

De twee zijn echte Stellendammers. “Geboren en getogen,” zegt Bep. “We zijn nooit weggeweest en gaan ook nooit meer weg.” Cor moest alleen weg voor zijn dienstplicht en de twee werden met de Ramp geëvacueerd naar Poeldijk. Maar zelfs in die hectische tijd bleven de twee bij elkaar. “We waren buren in Poeldijk,” zegt Bep. “We zaten apart, maar de twee families woonden in dezelfde straat.” Een liefde die dus wel voorbestemd lijkt.

Reacties