Prachtig diamanten huwelijk voor familie Pronk

Foto: Sam Fish

Het is alweer even geleden, maar op 21 december vierden Floor en Riet (beiden 87) alweer hun diamanten huwelijk. Daarom kregen ze op 24 december bezoek van wethouder Bruggeman.

Door Sam Fish

Het was een bijzondere ontmoeting tussen de twee. Floor groeide op in Ter Heijde aan Zee en Riet in Den Haag. Floor ging graag dansen met zijn vrienden en ging dus vaak langs verschillende locaties. “De jongens en de meiden zaten dan allebei aan de andere kant van de zaal en als de muziek begon dan liep je op iemand af,” vertelt hij. “Uiteindelijk was ik aan het dansen met Riet. Ik bood haar een lift aan naar huis, maar toen ze mijn motor zag zei ze dat ze echt niet achterop ging. Ik heb haar wandelend naar huis gebracht, maar moest dus wel die motor de halve stad door slepen.”

“Ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo leuk,” geeft Riet toe. “En ik bleef hem steeds maar weer tegenkomen en ik probeerde hem te ontwijken. Uiteindelijk is het toch goed gekomen.”

Werk

De twee zijn door werk op het eiland terecht gekomen. “Ik werkte bij Verolme Botlek,” vertelt Floor. “In 1971 zijn we naar het eiland gekomen. Ik zou hier niet meer weg willen.

Zo begonnen ze aan de Rembrandtlaan in Middelharnis en sinds 12 jaar zitten ze aan de overkant in een appartement aan het Rubensplein. “We hadden geen verhuiswagen nodig,” grapt Floor. “Het was zo’n klein stukje. We kunnen ons oude huisje vanaf hier gewoon zien.”

Reacties