Goeree-Overflakkee verwelkomt 50.000ste inwoner

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft nu echt 50.000 inwoners. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan echt zo ver.

Door Sam Fish

De gemeente maakt het heugelijke nieuws bekend op haar Facebookpagina. De 50.000ste inwoner van het eiland is Nicolaas Hendrik Gerritsen, roepnaam Nick. Hij is nog maar een paar weken oud, maar nu dus al hartstikke bijzonder.

De geboorte van de kleine man trok de gemeente dus over de 50.000 grens heen. Reden genoeg voor burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om daar even bij stil te staan. Ze heeft de ouders van de kleine Nick meteen maar even in het zonnetje gezet.

Cadeautjes

Het is altijd bijzonder als er een kindje geboren wordt en daar horen cadeautjes bij. Zo ook bij deze bijzondere baby. De familie heeft een officiële oorkonde gekregen en een rompertje met daarop de tekst ‘De 50.000ste inwoner? Hik, dat ben ik!’. Ook kregen de kersverse ouders een fotoshoot en een cheque voor een verblijf op Landal Greenparcs Ouddorp.

Blije ouders

Elke ouder is natuurlijk blij met de geboorte van een kindje. De ouders van de kleine Nick reageerden verrast en blij op de bijzondere gebeurtenis. “Bijzonder dat Nick de 50.000ste inwoner is van Goeree-Overflakkee. Wij vinden het erg leuk dat de gemeente daar op deze manier bij stil staat.”

Eiland van groei

De burgemeester is blij dat sprake is van een groei van het aantal inwoners op Goeree-Overflakkee. “We wonen dan ook op een eiland waar we trots op mogen zijn. De kwaliteit van onze leefomgeving is erg hoog. We werken er – samen met inwoners, ondernemers en andere partners – hard aan om dit zo te houden!”

Ook wordt op het eiland actief gewerkt aan het stimuleren van de bevolkingsgroei. Een mooi voorbeeld hiervan is het Smart Water programma. Professionals van het onderwijs, het bedrijfsleven en overheden werken in dit programma samen, bijvoorbeeld om nieuwe banen op het eiland te creëren. Hierdoor worden nieuwe inwoners aangetrokken of huidige inwoners, bijvoorbeeld schoolverlaters, gestimuleerd om op Goeree-Overflakkee te blijven wonen.

Namens de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl feliciteren wij de ouders met de geboorte van hun speciale mannetje.

 

Reacties