Taart en cadeautjes voor jarige Jo Roos-De Koning

Foto: Sam Fish

Groot feest in de Vliedberg. Daar blies de jarige Josina Roos-De Koning op maandag 28 oktober 100 kaarsjes uit.

Door Mèlysha Albers

Josina Roos is bij de meeste mensen beter bekend als Jo van Vlissingen, aangezien ze daar is opgegroeid. De meeste van de mensen die haar zo kennen waren dan ook aanwezig bij de viering van haar verjaardag. Dit was in de gemeenschappelijke ruimte van de Vliedberg in Ouddorp. Ze kreeg daar cadeautjes en de zusters kwamen gezellig bij haar langs. De tafel in de gemeenschappelijke ruimte zat helemaal vol met familie en vrienden. “Ik had nooit verwacht dat er zoveel visite zou komen,” zegt ze blij. Die avond is ze met de hele familie uit eten geweest bij Hotel Akershoek.

Familie

Josina is geboren in Velsen-Noord en is door het werk van haar vader verhuisd naar Vlissingen. Na het huwelijk met haar man is ze in Goedereede gaan wonen. Samen kregen ze één dochter, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Nu woont ze sinds de opening van de Vliedberg in het verzorgingstehuis in Ouddorp. Ze woont daar zelfstandig, maar krijgt wel hulp met de was, het huishouden en het eten.

Actief

Josina was altijd huisvrouw toen ze met haar man samenwoonde in Goedereede. Verder was ze ook erg sportief en deed ze veel handwerk. Ze deed veel hardlopen en heeft daar ook meerdere malen medailles mee verdiend. Nu loopt ze graag nog rondjes door het verzorgingstehuis, luistert ze naar luisterboeken en gaat ze nog dagelijks op visite bij de buren.

Gezond

Met de leeftijd komen er gebreken. Zo ziet Josina nog maar voor tien procent en haar korte termijn geheugen is niet heel goed meer. Verder is ze gelukkig nog hartstikke gezond. Behalve oogdruppels gebruikt ze verder helemaal geen medicijnen. Echt een speciaal geheim voor een lang leven heeft Josina niet. “Ze vindt het altijd heerlijk om te snoepen en ze is dol op vis,” zegt dochter Tobi.

Reacties