Diamanten huwelijk voor familie Keizer

Foto: Sam Fish

Een prachtig feest voor Co (82) en Jan (85) Keizer-Knape uit Melissant. Zij vierden op maandag 7 oktober alweer hun 60-jarig huwelijk.

Door Sam Fish

De twee leerden elkaar kennen tijdens het wekelijkse stapavondje op D’n Diek in Middelharnis. “We stonden met een groepje te kletsen en dan klikt het of het klikt niet,” zegt Co. Bij hen klikte het overduidelijk wel. “Dat rondje wandelen was in die tijd gewoon een soort huwelijksmarkt.”

Familie

Na vijf jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje en verhuisden ze naar Melissant. Inmiddels hebben ze vier kinderen, tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. En familie blijkt belangrijk voor het stel. Ze gaan namelijk nog vaak op bezoek bij broers en zussen. Die wonen gelukkig niet ver weg.

“Er woont een broer een paar deuren verder en een in de Vliedberg,” vertelt Jan. “En ik heb ook nog een zus in de Geldershof en een in het Nieuw Rijsenburgh. We gaan nog vaak bij hen langs.” Op zaterdag kwam dan ook de hele familie samen in het wijkgebouw in Melissant. “We hebben een lopend buffet, maar beginnen met taart en koffie,” zegt Jan. “Het gaat zeker gezellig worden.”

Werk

Na zijn militaire dienst is Jan bij Mijnders, toen nog Buijsse, gaan werken. Dat heeft hij zo’n 40 jaar volgehouden. Ook Co zat niet stil. Zij werkte in de huishouding bij haar moeder en in haar vrije tijd was ze coupeuse. Toen de kinderen er eenmaal waren werkte ze vooral in haar eigen huis en zorgde ze voor alles en iedereen.

Reacties