Diamanten huwelijk voor familie Heerschap

Foto: Sam Fish

Een prachtig feest voor Hans (83) en Maartje (79) Heerschap. Zij vierden samen alweer hun zestigste huwelijks dag. En dit deden ze niet één keer, maar drie keer!

Door Sam Fish

De grote dag was officieel op 11 september. Ongeveer een week later kreeg het stel bezoek van wethouder Feller. En op zaterdag 21 september vierden ze het samen met vrienden en familie de heugelijke dag in de Eben Haezer.

Ouddorp

Hans en Maartje zijn allebei ras-echte Ouddorpers. Geboren, getogen en nooit ergens anders gewoond. “We zijn wel een paar keer verhuisd, maar nooit buiten Ouddorp,” vertelt Hans. “We hebben het hier goed en we hebben hier al onze vrienden en kennissen. We hebben geen reden om weg te gaan. We wonen nu ook al veertig jaar in dit huis.”

Hoe de twee elkaar hebben leren kennen weten ze niet meer. “Ik weet alleen nog dat het in Ouddorp was,” zegt Hans. Maartje is ook niet helemaal zeker van haar zaak. “We kwamen vaak bij het café van Koen Klepper,” zegt ze. “Waarschijnlijk hebben we elkaar daar ontmoet. Maar ik weet het niet zeker, hoor. We zijn nog steeds samen, dat is het belangrijkste.”

Werk

Maartje was huishoudster. Dat deed ze thuis, maar ook bij de Familie Lokker. “Zij hadden altijd pensiongasten,” vertelt ze. “Ik hielp daar altijd mee, was erg gezellig.”

Ook Hans had het gezellig op zijn werk. “Ik ben altijd kraanmachinist geweest. We hadden een enorm leuke groep,” zegt hij. Tegenwoordig doen ze het rustig aan en zijn ze af en toe te vinden op het hofje achter het huis.

Reacties