RK Vrouwenbond Achthuizen viert 60-jarig bestaan

Foto: Sam Fish

Een gezellige boel in de kantine van VV Fios in Achthuizen. RK Vrouwenbond Achthuizen viert daar namelijk alweer haar zestigjarig bestaan!

Door Sam Fish

Taart, koffie, foto’s op een beamer en heel veel vrouwen. Precies zestig jaar geleden werd de vereniging opgericht, inmiddels zijn er 55 vrouwen die elke maand weer samen komen. “We hebben tien keer per jaar een bijeenkomst,” vertelt penningmeester Marian Bierbooms. “We hebben doe-avonden, spelletjesavonden, er komen soms sprekers langs over verschillende onderwerpen. Elke maand hebben we wel iets anders en één keer per jaar gaan we met z’n allen op een busreisje. Dit jaar gaan we naar safaripark Beekse Bergen.”

Voorzitter Van Kouteren opent de dag en zet daarbij een de aanwezige oud-leden in het zonnetje en bedankt hen voor hun inzet en het oprichten van de vereniging. Ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman komt langs voor de viering van het jubileum.

“Het is mooi dat jullie er zijn,” zegt ze tegen de aanwezige leden en oud-leden. “In de tijd van oprichting was het wel anders gesteld met de vrouwen. Sinds die tijd is er heel veel veranderd, maar jullie motivatie bleef altijd hoog. Het is geweldig om te zien hoe levendig jullie vereniging is en laten we hopen dat de Vrouwenbond er nog vele jaren mag zijn. Op naar de 75.”

Herinneringen
De viering is een gezellige bijeenkomst met veel gezelligheid en als diner een koud en warm buffet. Ook wordt er terug gekeken op de afgelopen 60 jaar. Mensen hebben foto’s meegenomen van vroeger, er draaien foto’s mee voorin de zaal en er zijn een aantal dames die herinneringen ophalen door het vertellen van verhalen.

RK Vrouwenbond Achthuizen 60 jaar
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman met de oudste oud-voorzitter en de huidige voorzitter van de Vrouwenbond.

RK Vrouwenbond Achthuizen 60 jaar

Reacties