Briljanten huwelijk voor Melissantse familie Kalle

Foto: Sam Fish

Zondag 31 maart was het groot feest voor Pie (84) en Piet (93) Kalle. Ze zijn namelijk alweer 65 jaar getrouwd. Dat vraagt dus om een feestje. En niet zo zuinig ook.

Door Sam Fish

“We zijn zaterdag met de hele familie uit eten geweest bij Akershoek in Ouddorp. Dat was heerlijk,” vertelt Pie opgewekt. “En daarnet hebben we hier beneden met alle bewoners van ’t Spectrum heerlijk taart gegeten en koffie gedronken, dat was ook echt heel gezellig. Dat soort bijeenkomsten hebben we hier niet zo vaak, dus dat was voor iedereen wel heel erg leuk.” En dan ook nog eens de burgemeester op bezoek. “Het is een drukke dag vandaag, ik denk dat we het niet laat gaan maken vanavond.”

De twee leerden elkaar het beste kennen tijdens de Ramp. “Piet was bevriend met mijn broer. Ze waren samen bij ons thuis toen het zo hard waaide. We stelden voor dat hij gewoon bleef overnachten en niet terug naar huis ging die avond,” vertelt Pie. “De vonk is langzaam overgeslagen en een jaar later moesten we trouwen, omdat ik zwanger was van ons eerste kindje.” Ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee zat het wel meteen goed. “Ik ga toch geen oudere vrouw zoeken,” grapt Piet. “Maar ook nu ze ouder is wil ik haar niet missen. Ze is mijn alles.”

In totaal hebben de twee vier kinderen, zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. “En nummer zeven is onderweg,” laat Pie weten.

Melissant
Piet Kalle was een echte landbouwer en nog handig ook. “Hij heeft een van onze eerste huisjes helemaal opgeknapt, dat was eigenlijk al onbewoonbaar verklaard,” vertelt Pie. “Piet kon alles repareren.”
“Dat heb ik jaren gedaan totdat ik werd afgekeurd. Toen zijn mijn vrouw en ik samen zeker tien jaar het bejaardencentrum in Melissant gaan runnen,” vertelt Piet. “Dat was altijd wel erg leuk om te doen. Het contact met de bewoners was goed. We hebben het daar echt naar ons zin gehad.”

Het feit dat de twee allebei geboren en getogen Melissantenaren zijn draagt daar misschien ook aan bij. Inmiddels wonen de twee alweer bijna een jaar in ’t Spectrum in Stellendam. “Ik kon het niet meer aan om in ons oude huis voor ons beiden te zorgen, ik was kapot,” zegt Pie. “We kregen de kans om hier naartoe te verhuizen, dus dat hebben we gedaan. Ook al was Piet het er niet helemaal mee eens.”
“Ik zeg altijd maar zo, oude bomen moet je niet verplanten, dat komt niet goed,” zegt Piet. Gelukkig is hij inmiddels wel gewend aan het leven in Stellendam en kan hij het goed vinden met de andere bewoners en het personeel. “Hier houden we het voorlopig nog wel uit.”

Reacties